Velilerden okul dönüşümüne tepki

Güncelleme Tarihi:

Velilerden okul dönüşümüne tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 15:26

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bulunan İhsan Mermerci Ortaokulu’nun kapatılarak Endüstri Meslek ve İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermesine velilerden tepki yağdı. Marmaris Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup veli basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Marmaris İhsan Mermerci Ortaokulu binasının Endüstri Meslek ile İmam Hatip Lisesi olarak kullanılacak olması ve öğrencilerinin Marmaris Ortaokulu’na taşınarak ikili öğretime geçmesi velilerin tepkisine neden oldu. Veliler adına açıklamayı yapan Okul Aile Birliği Başkanı Canan Başkurt, İhsan Mermerci Ortaokulu’nun kapatılarak Endüsti Meslek ve İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine karşı olduklarını belirtti. Başkurt, şöyle dedi

"Okulumuz kapatılmak isteniyor. Oysa daha 2 sene önce yine büyük bir gizlilikle elimizden alınan ve aynı bahçe içerisinde bulunan ek binamız Endüsti Meslek Lisesi’ne dönüştürüldü. Birinci kademe öğrencilerimiz uzaktaki Şehit Ahmet Benler İlkokulu’na aktarıldı. Bu durum öğrencileri mağdur etti, velilerimizin üzerine ise servis ve diğer giderler sayesinde yük bindi. Biz ne meslek ne de imam hatip liselerine karşı değiliz. Elbette eğitim toplumun ihtiyaçlarına göre yapılmalı. Ancak bizim endişemiz bir bir elimizden alınmaya çalışılan okullarımız için."

Haberin Devamı

İlçenin ihtiyacı olan teknik ve imam hatip liselerinin daha uygun yerlerde inşa edilmesi gerektiğini anlatan Başkurt, iki binayı da geri istediklerini belirterek, "Bu nedenle bir imza kampanyası başlattık. Tüm Marmaris halkının desteğini bekliyoruz. Bu anlamda, hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem de Muğla Valiliği’nin sesimize kulak vermesini diliyor, amaçlarına kurulu düzenleri bozarak değil daha iyisini yaparak ulaşmaya davet ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!