Vanlı öğrencilerin uluslararası başarısı

Güncelleme Tarihi:

Vanlı öğrencilerin uluslararası başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 17:29

Van’da Hürriyet İlköğretim Okulu'ndan 3 öğrencinin hazırladığı ‘Dijital Kirlilik, Sağlığımız Üzerine Etkileri ve Çözüm Yolları’ konulu proje, Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu Yarışması’nda jüri özel ödülü aldı.

Hürriyet İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencileri Kadir Arın, Kadir Daşdemir ve Cemal Öner, bilgisayar öğretmenleri Erhan Ceylan’ın desteğiyle ‘Dijital Kirlilik, Sağlığımız Üzerine Etkileri ve Çözüm Yolları’ konulu proje hazırladı. Öğrenciler, hazırladıkları projeyi, Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu Yarışması’na (EBİKO- 2007) gönderdi. Yarışmaya, toplam 19 ülke ile Türkiye’nin çeşitli illerindeki 636 okuldan 5 bin 545 öğrenci, hazırladıkları 3 bin 59 proje ile katıldı. İstanbul'da yapılan değerlendirme sonucunda, Kadir Arın, Kadir Daşdemir ve Cemal Öner’in öğretmenleri Erhan Ceylan ile hazırladıkları proje juri özel ödülüne layık görüldü.
Bilgisayar öğretmeni Erhan Ceylan, hayatı kolaylaştırma adına kullanılan elektronik ve teknolojik aletlerin yarattığı kirliliği ve bu kirliliğin sağlığa etkilerini araştırdıklarını belirterek, projedeki amaçlarının ‘dijital kirliliğe’ dikkat çekmek olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!