Vali ve Başkan öğrencilerle halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Vali ve Başkan öğrencilerle halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 14:13

ADANA Olgunlaşma Enstitüsü'nün Turizm Haftası'nın başlaması nedeniyle düzenlediği şenliğe katılan Vali İlhan Atış ile Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak, kız öğrencilerle birlikte halay çekti.

Haberin Devamı

Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde düzenlenen şenliğe Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi, okul müdürü İkbal Kalın, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okul bahçesinde kurulan kıl çadırda, öğrenciler kendi yaptıkları sıkma, börek, içli köfte, yüksük çorbası gibi yöresel yemekleri konuklara ikram etti. Çadırda oturan Vali Atış ile Başkan Durak, öğrencilerin yaptığı yiyecekleri yiyip, ayran içti. Saz ekibinin yanına gelerek öğrencilere hitap eden İlhan Atış, “Adana'nın havası gibi insanları da çok sıcak. Buradaki kız öğrencilerin coşkusu beni yeniden çok umutlandırdı. Geleceğin valisi, milletvekili ve belediye başkanını şimdiden görüyorum. İleride vali ve belediye başkanının kadın olması beni çok mutlu eder. Hiç endişeye kapılmayın ve korkmayın emin olun ki, size çok güzel bir Adana ve gelecekten umutlu bir Türkiye bırakacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yöresel kıyfetler giyinen kız öğrenciler, çalınan müzikler eşliğinde ikram masalarının önünde halay çekip, göbek attı. Öğrencilerin coşkusunu gören Vali Atış ile Başkan Durak, aralarına katılıp birlikte halay çekti. Daha sonra Valinin Özel Kalem Müdürü Hüseyin Başçı, saz çalarak türkü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!