Vakıfbank Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir? Vakıfbank BES iptali nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir Vakıfbank BES iptali nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:36

Bireysel emeklilik sistemi kişilere aktif çalışma dönemindeki hayat standartlarını emeklilik döneminde de devam ettirmek için bugünden düzenli birikim yapma imkanı sağlayan ve devlet katkısı ile desteklenen bir yatırım sistemidir. Birçok banka ile Vakıfbank bireysel emeklilik işlemlerini de gerçekleştirmektedir. Vakıfbank bireysel emeklilik iptal işlemleri ise farklı alternatif yollar ile yapılmaktadır. Peki Vakıfbank bireysel emeklilik nasıl iptal edilir? Vakıfbank BES iptali nasıl yapılır? İşte Vakıfbank BES iptal işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Vakıfbank bireysel emeklilik iptal işlemlerinden önce emeklilik sürecinin ne kadar ilerlediğine bakmak gerekir. İlk 2 ay içerisinde cayma işlemi yapılacak ise cayma hakkı kullanılmalıdır. Fakat BES süresi 2 ayı aştıysa bunun için iptal işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

VAKIFBANK BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

İptal etme işlemlerinde bireysel emeklilik süresinin ne kadar olduğu oldukça önemlidir. İlk iki aydan önceki iptal işlemleri cayma olarak yapılırken 2 aydan sonra yapılacak iptal işlemlerinde cayma değil BES iptali gerçekleştirilir. İptal işlemi için şu belgeler gerekmektedir:

- Ayrılma talep formu
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Hesap özeti

Bazı internet şubelerinde bu belgeler istenmemektedir. İlk 2 aydan sonra yapılan iptal işlemleri genellikle 20 iş günü sonunda onaylanmaktadır.

Bu işlemlerin yanı sıra Vakıfbank BES iptal işlemleri SMS yolu ile de talep edilmektedir. SMS ile BES iptali için yapılması gereken ilk şey telefonun mesajlar bölümüne girerek VEML yazıp boşluk bırakarak TC kimlik numarası yazılmalı ve tekrar boşluk bırakarak doğum tarihi araya nokta konularak yazılmalıdır. Daha sonra ise 4933 hattına gönderilmelidir. SMS gönderildikten sonra 10 gün içerisinde iptal işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

VAKIFBANK BES İPTALİ NASIL YAPILIR?

Vakıfbank da bireysel emekliliği olan kişiler bazı nedenlerden dolayı iptal ettirmek isteyebilirler. İptal işlemleri farklı yollar ile yapılmaktadır. Şubelerden veya SMS yolu ile iptal işlemlerinin yanı sıra başka yollarla da BES iptal işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemlerden birisi de WhatsApp olmaktadır.

Vakıfbank bireysel emeklilik iptal işlemleri WhatsApp destek hattından yapılmaktadır. Destek hattı +90 549 802 47 75 olmaktadır. Bu numaranın WhatsApp destek hattı ile bağlantı kurulduktan sonra iptal işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür. Diğer bir yöntem olan Vakıfbank müşteri hizmetleri de iptal işlemleri hakkında bilgi vermekte ve iptal işlemlerinizi gerçekleştirmektedir. Bunun için 0850 202 20 20 nolu müşteri hizmetleri aranmalıdır. Ayrıca Vakıfbank internet sitesinden de canlı yardım bölümüne bağlanarak iptal işlemleri hakkında detaylı bilgiler edinmek de mümkündür.

Vakıfbank bireysel emekliliği olan kişiler BES robotunu kullanarak otomatik BES iptali gerçekleştirebilirler. Bireysel emeklilik işlemi iptali için BES robotunu kullanmak gerekir. Bunun için internet sayfasında ''Otomatik BES Robotu'' bulunmaktadır. Otomatik BES Robotu işaretlendikten sonra sayfada açılan görüşmeyi başlat kısmı seçilmelidir.

Burada vatandaşların karşısına sohbet penceresi açılacaktır. Bu alana Otomatik cayma hakkı mesajı yazılarak iletilmelidir. İptal talebi verildikten sonra kullanıcılara mesaj iletilecektir. Eğer BES iptali gerçekleştirilmek isteniyor ve karar kesin ise mesaj kısmına son olarak T.C. kimlik numarası yazılmalı ve işlem sonlandırılmalıdır.

VAKIFBANK BİREYSEL EMEKLİLİK CAYMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Eğer ilk 2 ay içerisinde BES iptali yapılacak ise cayma işleminin yapılması gerekir. Cayma işlemleri iptal işleminden daha kolay gerçekleşir. Bunun için Vakıf Emeklilik müşteri hizmetleri aranarak cayma hakkının kullanılacağı bildirilmelidir. Bununla beraber Vakıfbank internet şubesi üzerinden de iptal edilebilir.

Cayma işleminde hiçbir evrak istenmemektedir. Talep sonrasında işlem 10 iş günü içerisinde onaylanmakta ve hesaba yatırılmaktadır. Fakat aradan 2 aydan fazla bir süre geçti ise cayma işlemi değiş BES iptal işlemi gerçekleştirmek gerekir.

 

BAKMADAN GEÇME!