Uzun gagalı kuşlar ve isimleri nelerdir? Büyük ve küçük uzun gagalı kuşlar

Güncelleme Tarihi:

Uzun gagalı kuşlar ve isimleri nelerdir Büyük ve küçük uzun gagalı kuşlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 02:30

Yeryüzünün farklı bölgelerinde yaşayan binlerce kuş çeşidi bulunmaktadır. Bu kuşlar gerek yaşadıkları bölgelerden gerekse de kendilerine has özelliklerinden dolayı oldukça ilginç özelliklere sahip olabilmektedir. Kuşların sahip olduğu dikkat çekici özelliklerden biri de gaga yapıları olmaktadır. Peki, uzun gagalı kuşlar ve isimleri nelerdir? Büyük ve küçük uzun gagalı kuşlar hangileri olmaktadır? İşte, uzun gagalı kuşlar hakkında bilgi edinmek isteyenler için detayları derledik.

Haberin Devamı

 

Kuşlar çok fazla çeşide sahip olan canlı türlerinden biri olmaktadır. Birbirinden farklı renk, özellik ve boyutlara sahip olan bu canlılar dünyanın her yerinde bulunmaktadır.

Uzun Gagalı Kuşlar ve İsimleri Nelerdir?

Kuşlar arasında gagaları ile dikkat çeken kuşlar bulunmaktadır. Özellikle uzun gagalı kuşlar ilginç görünümleri ile araştırma konusu olmaktadır. Gaga uzunluğu birbirinden farklı olan bu kuşları şu şekilde belirtmek mümkündür:

- Gagası en uzun olan Tepeli Pelikan kuşu: Pelikangiller ailesine ait olan bir su kuşu olmaktadır. Pelikanların en büyüğü olan Tepeli pelikan kuşu geniş kanatlara sahip olan ve ağır uçan bir tür olmaktadır. Tepeli Pelikan kuşu sürü ile birlikte hareket etmektedirler. Tepeli pelikanların ensesinde kıvırcık tüyler ve vücutlarında gümüşi beyaz tüyleri bulunmaktadır

Haberin Devamı

- Avustralya Pelikanı: Bu kuşları kanatlarında bulunan siyah renkten dolayı pelikanlar arasında ayırt etmek oldukça kolay olmaktadır. Büyük su kuşlarından biri olan Avustralya pelikanları Avustralya ve Yeni Gine' de yaşamaktadırlar.

- Ak Pelikan: Tepeli Pelikana göre daha küçük bir yapıda olan bu kuşların erkek olanları tepeli pelikanla aynı boyutta olabilmektedir. Ak pelikanlar beyaz renkleri ile tepeli pelikanlardan ayrılmaktadırlar. Bu kuşlar bataklıklarda ve sığ sularda yaşamaktadırlar.

- Boynuzlu kuş: Bu kuşlar üst gagalarından yukarı doğru uzanmış olan boynuzlardan dolayı bu isimle anılmaktadırlar. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu kuşlar koruma altına alınarak neslini devam ettirmesi amaçlanmaktadır.

- Dev Balıkçıl: Balıkçıllar ailesine ait olan ve yavaş uçabilen bir kuş türü olarak ifade edilmektedir. Bu kuşların erkek ve dişileri birbirine benzemektedir.

- Dev Tukan: Küçük sürüler halinde ağaçlar üzerinde yaşayan bir kuş türü olmaktadır. Bu kuşların gaga yapılarından dolayı yapacakları sınırlı olmaktadır.

Büyük Ve Küçük Uzun Gagalı Kuşlar

Kuşların sahip olduğu gaga yapısı onların beslenme alışkanlığı başta olmak üzere pek çok durumlarına etki etmektedir. Gagası uzun olan küçük kuşlardan bazıları da çamur çulluğu, kılıç gagalı sinek kuşu ve yakalı arakari kuşu olarak ifade edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!