Uyruk nedir? Uyruk tanımı ve TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Uyruk nedir Uyruk tanımı ve TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 04:46

Uyruk kelimesi Türkçe kökenli bir kelime olup bir devlete bağlı olma durumunu ifade etmektedir. Uyruk kelimesinin anlamını bilmek ve kullanım alanlarına göre anlamını öğrenmek gerekmektedir. Uyruk kelimesinin ne olduğunu ve Türk Dil kurumuna göre sözlük anlamını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Uyruk kelimesi kişinin hangi devlete bağlı bir vatandaşlık içerisinde olmasının yanında kişinin kökenini de ortaya koymaya yarayan bir kelime olarak kullanılmaktadır.

 Uyruk Nedir?

 Uyruk bir kişinin vatandaşı olduğu ilk ülke anlamında kullanılan bir kelimedir. Özellikle kimlik ve pasaport gibi kişiyi tanımlayan kişinin bilgilerinin yer aldığı kartlarda bulunması gerekmektedir. Uyruk kişinin köken ve dilini de ortaya çıkarabilen bir tanıma yöntemi olarak kullanılmaktadır.

 Bir kişinin pasaportunda yer alan uyruğuna bakılarak suç işleme potansiyeli veya ülkesindeki suç potansiyeli tespit edilebildiğinden özellikle pasaport gibi uluslararası yolculuklarda güvenlik bilgisi olarak tercih edilmektedir. Uyruk bilgisi tüm kimliklerde yer almakta olan bir bilgidir.

Haberin Devamı

 Uyruk Tanımı ve TDK Sözlük Anlamı

 Uyruk kelimesi tanım olarak kişinin vatandaşlık bağı ile bir ülkeye bağlı olması demektir. Bir ülkeye ait olmak ve orada soybağı bulunması olarak da kullanılmaktadır.

 Türk Dil kurumuna göre uyruk kelimesi sözlük anlamı ise bir kişinin vatandaşlık bağı ile bir ülkeye bağlı olması ve bu ülkenin adının kimliğinde yer alması durumu olmaktadır. Örneğin Türk olan bir kişinin uyruk bilgisinde TC olarak yazılmaktadır. Açılımı ise Türkiye Cumhuriyeti şeklinde olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!