Üveyin zıt anlamlısı nedir? Üvey kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları

Güncelleme Tarihi:

Üveyin zıt anlamlısı nedir Üvey kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 16:38

Üveyin zıt anlamlısı, Öz demektir. Üvey sözcüğü halk arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Ana-babanın bir olmadığı kardeşler için üvey denilmektedir. Pek çok yakınlık ilişkisi için üvey denmektedir. Üvey anne, üvey evlat, üvey baba gibi örnekler verilebilmektedir. Üveyin zıt anlamlısı nedir? Üvey kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlılarını detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Üvey, sözcüğü yaygın kullanılan ve halk arasında bilinen bir konudur. Üvey kelimesinin zıt(karşıt) anlamlısı; Öz’ dür. Evlilik içinde, eşlerden birinin önceki evliliğinden doğan çocukları, diğer eş için üvey evlattır. Üvey ana yine her hangi bir nedenle babanın evlendiği kadın, evlat için üvey annedir.

 Üveyin Zıt Anlamlısı Nedir?

 Üveyin zıt anlamlısı, Öz demektir. Öz asıl, kan bağı olan en yakın demektir. Öz çocuk, öz ana- baba ve öz kardeş gibi örnekler verilmektedir. Üvey sözcüğünün eş anlamlısı bir kelime bilinmemektedir.

 Üvey Kelimesi ve Sözcüğünün Zıt Anlamlıları

 Üvey kelimesi anlam olarak, öz olmayan akrabalık bağı bulunmayanı ifade etmektedir. Üvey kelime ve sözcüğünün eş anlamlısı olmamakta ve zıt anlamlısı ise “Öz” dür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!