Üniversiteye simülasyon merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye simülasyon merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 12:01

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıbbi araştırma ve eğitim faaliyetlerinin bütün halinde gerçekleştirebilmesi amacıyla oluşturulan ‘Klinik Anatomi Araştırma ve Simülasyon Merkezi’ açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi tarafından, ‘Tıp Fakültesi Klinik Anatomi Araştırma ve Simülasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, tıp fakültesi yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Simülasyon merkeziyle, klinisyenlerin başta anatomi olmak üzere temel bilim dallarıyla bir araya gelebileceği, nitelikli disiplinlerarası araştırmaların yapılabileceği, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin tez çalışmalarını yürütebileceği, projeler üretebileceği, daha az tecrübeli hekimlerin ilgili oldukları tıbbi uygulamalar konusunda eğitim alabileceği, yeni yaklaşımlar geliştirebileceği ve bu yaklaşımların literatüre kazandırılmasını sağlayabilecek bir yer olması hedefleniyor. Açılışta hekimlere seslenen Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Açılmakla iş bitmiyor. İş bundan sonra başlıyor. Aslında üniversitelerde en zor nokta bir araya gelmek, birlikte karar vermektir. Oysa tıp fakültelerinde bir hastalığa birden fazla hekimin tanı koymasının felsefesi budur. Ancak yıllar içerisinde bunu kaybettik. İşi bireyselleştirdik, ikili arkadaşlıklarla tanı koyuyoruz ama bunu kurumsal hale getiremiyoruz. Bunun tekrar yapılandırılması için bence burası çok iyi bir fırsat sunuyor.”

ANATOMİ DAHA ORGANİZE OLACAK
Merkez Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Açar ise merkezi oluşturmada en önemli desteğin hocalardan geldiğini belirtti. Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Tuna Karahan da “Burada yapılmak istenen, anatomi ailesi olarak yaptıklarımızın daha organize, daha üst düzey gerçekleştirilmesi çabası. Bu sayede sadece anabilim dalımızın değil, aynı zamanda üniversitemizin, fakültemiz ve burada çalışanların, camialarında bir adım öne çıkacaklarına inanıyorum” dedi.

‘CERRAHİDE SON DERECE ÖNEMLİ’
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, simülasyonun yararlarını şöyle anlattı:
“‘Mesleksel Beceri Laboratuvarı’mız var. Öğrenciler önce maket üstünden, daha sonra hastadan kan alıyor. Bu aslında insani bir yaklaşım. Artık çalışma, önce simüle ortamda yapılacak. Önceden böyle uygulamalar yoktu. Şimdi laboratuvarla bu sağlanacak. Özellikle cerrahi birimler açısından bu son derece önemli. Disiplinlerarası, cerrahi alanda, büyük ölçekli çalışmalar yapılabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!