Üniversiteliler ulaşım ücretini protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler ulaşım ücretini protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 17:00

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) öğrencisi bir grup, kampus içerisinde yurtlara gidiş geliş için toplu taşıma araçlarından 1 lira ücret almasını protesto etti.

Haberin Devamı

Üniversitenin Taşlıçiftlik Kampüsü Eğitim Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ‘Üniversiteler ticaret yeri değildir. Rektör buraya’ sloganı atarak yolu trafiğe kapattı. Eylemin yapıldığı alanda özel güvenlik görevlerinin yanı sıra çok sayıda sivil polis görev aldı. Öğrenciler, güvenlik görevlilerine anayasal haklarını kullanmak istediklerini belirtti ve eylemlerine devam etti. Yaklaşık 45 dakika boyunca slogan atan üniversiteliler, GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in kendileriyle görüşmek istediğinin belirtilmesi üzerine eylemlerine son verdi.

Öğrenciler adına konuşan Hüseyin Tatlı, yeni uygulamaya göre şehir içi ve kampus arasındaki otobüs ulaşım ücretinin 1 lira olduğunu, fakat kampüs içerisinde de iki nokta arasında bir yere gitmek için de 1 lira alındığını söyleyerek, “Burada bir adaletsizlik var. Yani buradan binip yukarıdaki bir fakülteye gitmenizde de aynı ücret alınıyor. Önceden böyle bir uygulama yoktu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!