Üniversiteler depremzedelerin evi oldu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler depremzedelerin evi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 18:09

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 44 üniversite depremzedelerin kullanımına açıldı. Deprem bölgesindeki ve civar illerdeki üniversitelerde depremzedelere barınma, yemek ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

YÖK, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay ile deprem bölgesine yakın illerden Antalya, Bingöl, Elâzığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas ve Tunceli’deki üniversitelerin imkânlarının il afet koordinasyon birimlerinin öncülüğünde depremzedelere sunulmasına karar verdi.

SICAK YEMEK VE İÇECEK DAĞITILIYOR
Söz konusu 22 ilde toplam 44 üniversitede depremzedelere hizmet veriliyor. Evleri depremde hasar gören vatandaşlar kampüslerdeki yurt, yemekhane, toplantı, konferans salonları gibi güvenli kapalı mekanlara yerleştirildi. Ayrıca üniversitelerde 24 saat sıcak yemek ve içecek dağıtılıyor. Türkiye genelindeki tüm üniversiteliler, gıda, giysi, battaniye ve diğer ihtiyaçları üniversite kampüslerinde oluşturulan yardım toplama merkezlerinden depremzedelere ulaştırıyor. Türkiye genelinde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin sağlık personeli depremin hemen ardından bölgeye intikal ederek sağlık hizmeti vermeye başladı.

Haberin Devamı

24 SAATTE 7 HAYAT KURTARDILAR
Deprem haberini Erzurum’da bir kongredeyken öğrenen ve 17 saat süren yolculuğun ardından Hatay’a ulaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı, milli dağcı Çetin Bayram’ın başında bulunduğu ekip 24 saatte 7 hayat kurtardı. Aralarında Rus ve Azerbaycanlı dağcıların da olduğu 11 kişilik ekip gece önce Doktor Ufuk Bayraktar’ı ardından da umudun sembolü hâline gelen 2 aylık bebek Mehmet Çınar’ı enkazdan sağ çıkardı.

ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLAYACAĞIZ
YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite kampüslerinin barınma ve tüm imkânlarının devletin kurumlarıyla koordineli şekilde depremzedelerin hizmetine sunulduğunu belirterek, “Bölgeden, yaşadığımız bu büyük acıyı hafifletecek dayanışma ve umut hikayeleri geliyor. Üniversite personelimizin, öğrencilerimizin kimi enkazdan insan kurtarıyor, kimi yemek dağıtıyor, kimi yardım toplama çalışmasına katılıyor. Bu örnek insanlık hikayeleri ve dayanışma ruhuyla millet olarak zor günleri birlikte atlatıp iyileşeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!