Üniversitede bilim ve teknoloji yarışması

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede bilim ve teknoloji yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 09:54

Bu yıl "Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 3. Ar-Ge ve Proje Pazarı" ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması "BİLTRONİK" birlikte gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklama göre, 8-9 Mayıs'ta YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun Binası ve YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak yarışmada, enerji ve teknolojiler konusunda araştırmacı, öğrenci, girişimci ve sanayicilerin geliştirdiği yatırım değeri taşıyan proje ve fikirler ödüllendirilerek. Yeni iş fırsatları oluşturma, Ar-Ge çalışmalarının önemini vurgulama ve araştırmacıları teşvik etme amaçlarını taşıyan yarışma, "Girişimciler ve Akademisyenler" ve "İşletmeler" olarak iki kategoride yapılacak.
"Akıllı Şebekeler", "Arıtma Teknolojiler", "Birleşik Isı ve Güç", "Enerji Depolama ve Güç Elektroniği", "Yakma Teknolojileri", "Enerji Geri Kazanımı", "Yakıt Pilleri", "Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri", "Hidro Enerji" gibi tematik alanlarla gerçekleştirilecek yarışma kapsamında, öğretim üyeleri ve öğrencilerin, üniversite - sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında araştırma fikirlerini paylaşmak üzere sanayi temsilcileriyle buluşturulacağı çalıştaylar düzenlenecek.
"Girişimciler ve Akademisyenler", "İşletmeler Sosyal Sorumluluk" kategorilerinde ödüllerin dağıtılacağı etkinlikte, her kategori için para ödülü verilecek.
Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.biltronik.org" veya "http://www.pdo.yildiz.edu.tr/argepazari" adreslerinden ulaşabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!