Ülkemizi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Ülkemizi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 17:40

“Araştırmacı Çocuk” Projesinde ülkemizi Ankara Özel Arı İlköğretim Okulu temsil ediyor.

Haberin Devamı

7 Ülkenin üniversitelerinden katılan öğretim üyeleri ile aynı ülkelerin ilköğretim okullarından katılan öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü “Araştırmacı Çocuk” projesinde, ülkemizi Ankara Özel Arı İlköğretim Okulu temsil ediyor.

 

“ Araştırmacı Çocuk” yetiştirmeyi amaçlayan projeye, 7 ülkenin üniversitesinden katılan öğretim üyeleri ile aynı ülkeleri temsil eden ilköğretim okulları katılıyor ve ortak çalışma yapılıyor.

 

“Comenius 2.1 Caripse” adı verilen projede, Özel Arı Okulları, ülkemizi temsil eden ilköğretim okulu olarak 18-21 Ocak 2007 tarihleri arasında İngiltere’nin Greenwich şehrinde, aralarında müdür yardımcısı Berrin Seçkin’ in de bulunduğu eğitimcilerle bir araya geldi. Katılımcılar, araştırma becerilerinin çocuklara nasıl kazandırılacağı konusunda The Open University akademisyenlerinden Mary Kellett tarafından verilen “Children as Reseachers” konulu konferans ve eğitim seminerine katılarak bu konuda çalışma yürüten 2 ilköğretim okulunu da ziyaret ettiler.

Haberin Devamı

 

Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan 6 haftalık çalışma programı, Nisan ayında, proje ekibindeki öğretmenlere uygulandı. Bu eğitimin sonunda çalışmalara katılacak gönüllü öğrencilerle araştırma projeleri oluşturulacak.

 

Projede yer alan 7 ülkeyi temsil eden öğretim görevlileri, 10-14 Mayıs tarihleri arasında, Özel Arı Okulları’nı çalışmalar konusunda bilgi edinmek amacıyla ziyaret etti.

 

Arı İlköğretim Okulu’nun ve Çankaya Üniversitesinin kurucusu ünlü matematikçi Sıtkı Alp, yürütülen çalışmalarla ilgili olarak “hurriyet.com.tr”ye şu açıklamayı yaptı: 

“Okulumuzda uygulanan etkinliklerin ve çalışmaların başarılı bulunduğu projemiz 2007-2008 öğretim dönemi içerisinde, okulumuzdan daha çok öğretmenin katılımı ve öğrencilerimizin kendi çalışmalarıyla yer alacağı bir süreçle devam edecek. ‘Araştırmacı Çocuk’ projesi ile diğer okullara da örnek olacak bu uygulamayı 2009 yılında tamamlayacak olan Özel Arı Okulları; öğrencilerin, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak farklı ülke çocuklarıyla bilgi ve uygulama örneklerini paylaşacağı,yabancı dil yeteneklerini geliştireceği bu projede yer almaktan gurur duymaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!