Uçan böcekler nelerdir ve neden ışığa gelir? Uçan böcek türleri ve isimleri

Güncelleme Tarihi:

Uçan böcekler nelerdir ve neden ışığa gelir Uçan böcek türleri ve isimleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 22:31

Dünyada bulunan canlılar arasında böcekler de bulunuyor. Böceklerin çok fazla çeşidi vardır. Böcekleri araştıran kişiler, uçan böceklerin hangileri olduğunu öğrenmek istiyor. Uçan böceklerin hangileri olduğu konusunu araştıranlar, neden uçan böceklerin ışığa geldiğini de merak ediyor. Uçan böcek isimleri internet sitelerinde detaylı olarak araştırılıyor. Uçan böcekler nelerdir ve neden ışığa gelir? Uçan böcek türleri ve isimleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

Böceklerin sahip olduğu bazı önemli özellikler bulunuyor. Böcekler uçan ve uçmayan şeklinde ikiye ayrılıyor. Uçan böcekler arasında kara sinek sivrisinek ve uğur böceği bulunuyor.

Uçan Böcekler Nelerdir ve Neden Işığa Gelir?

Dünyada bulunan canlılar arasında farklı böcek türleri de vardır. Böceklerin çeşitliliği fazla olması, kişilerin oldukça ilgisini çekiyor. Böceklerin sahip olduğu bir takım özellikler oldukça farklıdır. Böceklerin boyutları türlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Küçük boyutta bulunan böceklerin görüntüleri kişilerce merak edilerek araştırılıyor.

Böceklerin yaşam alanları genellikle ağaçlık bölgelerdir. Ağaçların olduğu bölgelerde böcekler her zaman daha fazla görülüyor. Böcek türleri arasında bulunan uçan böceklerin oldukça farklı türleri bulunuyor. Uçan böceklerle ilgili bireyler bazı kaynaklarda araştırma yaparak isimlerini öğrenmek istiyor. Uçan böcek türleri şu şekilde sıralanabilir;

Güve

Ağustos böceği

Sivrisinek

Kanatlı karınca

Ateş böceği

Uğur böceği

Kara sinek

Helikopter böceği

Haberin Devamı

Uçma özelliği olan böcekler genellikle ışık olan bölgelerde görülebiliyor .Yazlık bölgelerinde ışığa bakıldığında oldukça fazla böcek türüyle karşılaşmak mümkündür. Uçan böceklerin neden ışıklara çok fazla yöneldiği merak ediliyor. Ay ve yıldızdan gelen ışıklar böcekler tarafından paralel şeklinde görülüyor. Lambadan gelen ışıklar her bir alana dağılıyor. Uçan böcekler ışığı takip etmeye çaba gösterirken, rüzgarın oluşturduğu akımdan kaçmaya çalışıyor. Yaşanan durumlardan dolayı, belirsiz bir döngü oluşturarak ışık etrafında dönüyor.

Uçan Böcek Türleri ve İsimleri

Böceklerin kanatlı olanları uçma özelliğine sahiptir. Böceklerin boyutları küçük de olsa, herkes tarafından görülemeyecek kanatları bulunuyor. Kanatlarının küçük veya büyük olması uçmasına engel olmuyor. Uçan böcekler arasında bulunan sivrisinekler, yaz aylarında ortaya çıkıyor. Ateş böceği ve uğur böcekleri en çok beğenilen uçan böcekler arasındadır. Görünüş itibariyle çok sevilen ve üzerlerinden hikaye uydurulan böcek türleridir.

Haberin Devamı

Masallarda çok bahsedilen böcek türleri arasında yer alıyor. Kara sinek, neredeyse tüm herkesin sevmediği sinekler arasındadır. Görünüşü ve boyutu itibariyle evlere girilmemesi istenen bir böcek türüdür. Ağustos böceği herkesin görebileceği bir böcek türüdür. Görünüşü itibariyle sevilen ve her bölgede görülebilecek bir böcek çeşididir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!