Tuzun Suda Çözünmesi Fiziksel Mi Kimyasal Mı? Tuzun Suda Çözünmesi Endotermik Ve Güçlü Etkileşim Midir

Güncelleme Tarihi:

Tuzun Suda Çözünmesi Fiziksel Mi Kimyasal Mı Tuzun Suda Çözünmesi Endotermik Ve Güçlü Etkileşim Midir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 10:58

Günlük hayatta karşılaştığımız pek çok olay ve durum bir değişimin sonucunda meydana gelmektedir. Bu olaylar Fen bilimlerinde yer alan fiziksel ve kimyasal değişim konuları ile açıklanmaktadır. Maddelerin yapısında meydana gelen bu değişimlerden bir kısmı gözle görülür derecede belirgin olmaktadır. Tuzun suda çözülmesi de bu manada ele alınması gereken bir konu olmaktadır. Peki, tuzun suda çözünmesi fiziksel mi kimyasal mı? Tuzun suda çözünmesi endotermik ve güçlü etkileşim midir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Tuz, su içinde çözünerek farklı bir değişime uğramaktadır. Tuzun suda çözülmesi hali fiziksel bir değişim olarak ifade edilmektedir. 

 Tuzun Suda Çözülmesi Fiziksel mi, Kimyasal mı? 

 Tuzun su içinde çözünmesi durumu fiziksel bir değişim olarak ifade edilmektedir. Çünkü burada madde aynı kalmakta sadece tuz su içinde eriyerek dış görünümünde bir değişiklik meydana gelmektedir. Fiziksel değişimin bir sonucu olarak ortaya yeni bir madde çıkmamaktadır. Tuzun su içinde çözünmesi işlemi buharlaşma yolu ile sağlandığı için fiziksel ayrışmanın varlığından söz etmek mümkün olmaktadır. 

 Tuzun Suda Çözünmesi Endotermik ve Güçlü Etkileşim midir? 

 Tuzun su içindeki çözünme olayı ısı alarak meydana geldiği için endotermik olmaktadır. Burada endotermik bir reaksiyon sonucunda ısı emilmektedir. Tuz su içinde hem endotermik hem de güçlü bir etkileşim halinde yer almaktadır. Tuzun suda çözünmesi fiziksel bir değişimdir çünkü bir tuz çözeltisi tekrar kaynatılır ise tuzu elde etmek mümkün olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!