TUSAŞ, Kahramanmaraş’ta havacılık okulu açacak

Güncelleme Tarihi:

TUSAŞ, Kahramanmaraş’ta havacılık okulu açacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 17:01

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan arasında, Airbus TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulması amacıyla protokol imzalandı. Kotil, açılacak okulda bir taraftan eğitim görürken, diğer taraftan da Kahramanmaraş’a kurulacak olan uçak parçaları üretecek fabrikada da çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

KİÜ bünyesinde kurulacak olan Airbus TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulunun imza töreni, İstanbul’da gerçekleşen İDEF 2023 fuarında yapıldı. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdağan ile TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahoğlu’nun da yer aldığı törende imzalar, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan arasında atıldı.

İmzaların atılmasının ardından bir açıklama yapan Rektör İsmail Bakan, açılacak okulun üniversite için prestij bir proje olduğunu, böyle bir projeye imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bakan, şunları söyledi:

6 Şubat depremini yaşayan Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraş’ta bulunan bir üniversiteye böylesi güzide bir yatırımı sunan TUSAŞ ailesine gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun var olun. Bu hem yaralarımızı sarmak ve üniversitemizle ilgili bundan sonraki atacağımız adımlarda bizi cesaretlendirmesi ve teşvik etmesi açısından büyük anlam ifade ediyor. Tekraren TUSAŞ ailesine, Rafet Bozdoğan hocama, sayın genel müdürüm Temel Kotil Beye, Ahmet Pınarbaşı hocama, çok çok şükranlarımı sunuyorum. Ümit ediyorum ki gerek akademik, gerek idari kadrosu ve açılacak bölümleri ile çok kaliteli bir Meslek Yüksekokulu kuracağız. Türkiye’mizin geleceğini inşa edecek gençleri, burada kaliteli bir şekilde yetiştirerek, TUSAŞ’a, Airbus’a ve sektörümüzün diğer paydaşlarına nitelikli elemanlar olarak kazandırma yönünde elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

KOTİL: KAHRAMANMARAŞA GİDECEK CNCLERİN SİPARİŞİ VERİLDİ
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ise açılacak okulda savunma sanayi için nitelikli elemanların yetişeceğini belirtti. TUSAŞ olarak Kahramanmaraş’a da uçak parçaları üretecek yatırım yapacaklarını hatırlatan Kotil, şöyle devam etti: “TUSAŞ olarak Kahramanmaraş’ta bir üretim tesisi kuruyoruz ve hem de bu tesiste çalışacak olan teknisyenlerin yetişmesinde eğitim verecek olan bir de Yüksekokulun kurulmasına ön ayak olacağız. Burada önemli olan Sayın Rektörümün de belirttiği gibi gençlerimizin okurken çalışması ve uygulamalı olarak yetişmesidir. Biz bunu iki yüksekokulda yaptık. Çok yüksek kalitede öğrencilerin geldiğini gördük. Bunlar haftanın iki gününü TUSAŞ’ta geçiriyorlar.  Dolayısıyla çok iyi eğitim aldılar ve şu anda aranan teknisyen oldular. İnşallah Kahramanmaraş’taki okulumuzda çok iyi öğrenciler yetiştiren bir okul olacak. Hemen yanı başında da üretim tesislerimiz olacak. Bu tesisimiz de geliyor. Hocam şu anda biz 10 tane CNC tezgâhın siparişini, yani Kahramanmaraş’a gidecek olan CNC’lerin siparişlerini verdik. İnşallah bir yıl sonra orada çok güzel şeyler görmüş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

BAKMADAN GEÇME!