Türkmenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Bayrakta Hangi Renkler Bulunur? Renklerinin Anlamları

Güncelleme Tarihi:

Türkmenistan Bayrağı Anlamı Nedir Bayrakta Hangi Renkler Bulunur Renklerinin Anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 17:30

Kardeş ülkelerden biri olan Türkmenistan, 1991 yılında kurulmuş Türk devletlerinden biridir. Peki, Türkmenistan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Ortadoğu'da yer alan Türkmenistan en önemli Türk devletlerinden biridir. Aynı zamanda kuruluşu ile beraber belli bir rengi ve sembolü bulunan bayrağa sahiptir. Bu bayrak renkleri ile beraber Sembol üzerinden ülke tarihi ile farkı durumları anlatır.

Türkmenistan Bayrağı Anlamı Nedir?

Türkmenistan bayrağı rengi ve üzerindeki sembol kapsamında 2 farklı unsuru anlatmaktadır. Bunlardan biri rengi üzerinden İslam dinini ifade etmesidir. Aynı zamanda 5 köşeli yıldız üzerinden de 5 vilayetini temsil eder. Bayrağın sol tarafında yine halı motifi şeklinde bir görüntü bulunmaktadır.

Bayrakta Hangi Renkler Bulunur?

Türkmenistan bayrağı renkleri üzerinden merak edilen konu ve ülkeler içerisinde geliyor. Bu doğrultuda Türkmenistan bayrağı yeşil zemin üzerine kuruludur. Daha doğrusu sadece yeşil renk kapsamında öne çıkar. Tabii yeşil renk üzerine beyaza boyanmış ay ve beş köşeli Yıldız yer almaktadır. Yani böylece daha çok yeşil olması ile beraber, aynı zamanda beyaz rengin bulunduğunu ifade etmek mümkün.

Türkmenistan Bayrağı Renklerinin Anlamları

Türkmenistan bayrağında yeşil hakim olması ile beraber üzerinde beyaz renk eşliğinde Hilal ve beş köşeli yıldız yer alır. Aynı zamanda bu renkler ve semboller belli bir duruma anlatır.

- Yeşil renk İslam dini temsil eder.

Haberin Devamı

- Beyaz renk üzerine ilave beş köşeli Yıldız Türkmenistan'ın 5 önemli velayetini temsil etmektedir.

Bu şekilde öne çıkan anlamları ile beraber yeşil ve beyaz renk üzerinden Türkmenistan bayrağı kuruludur. Özellikle Ortadoğu'da yer alan en önemli Türk devletleri içerisinde olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda dil bakımından da ortak şekilde Türkçe konuşulur.

BAKMADAN GEÇME!