‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ girişimi Suudi Arabistan’da

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ girişimi Suudi Arabistan’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 14:24

Kadın mühendislerin sayısını artırmayı amaçlayan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ girişimi dünyaya yayılıyor. Projenin küresel ayağı olan ‘Global Engineer Girls’ girişimi, Suudi Arabistan’da Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi’nde uygulanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi 2015 yılından beri Limak Şirketler Topluluğu tarafından yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a yaptığı resmi ziyareti kapsamında düzenlenen İş Forumu’nda, projenin küresel ayağı olan ‘Global Engineer Girls’ girişimi için Yönetici Programı Mutabakat Anlaşması imzalandı. Anlaşma, ‘Global Engineer Girls’ girişimi ile Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi arasında, yüksek öğretim alanında iş birliği yaratılmasına yönelik çerçeveyi belirliyor. Ayrıca bu küresel program, mesleki bilgi ve becerilerin artırılması, Ar-Ge ve inovasyonun da bulunduğu çeşitli alanlarda kurumlar arasında iş birliği fırsatlarının değerlendirilerek ortak hareket edilmesini ve somut adımlara dönüştürülmesini amaçlıyor.

Haberin Devamı

KADIN MÜHENDİS ADAYLAR DESTEKLENECEK
Gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi’nin ilgili mühendislik bölümlerinde öğrenim gören kadın mühendis adaylarının ‘Global Engineer Girls’ programı kapsamında desteklenmesi öngörülüyor. Ayrıca ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’, Kuveyt açılımının ardından 2023 yılında ‘Global Engineer Girls’ markasıyla Kuzey Makedonya ve Kosova’da da başlatılmıştı. STEM alanlarında eğitim gören ve bu alanlarda kariyer yapmak isteyen kadın mühendislerin sayısını artırmayı hedefleyen program, uygulandığı farklı ülkelerdeki kadın mühendislik öğrencilerini aynı çatı altında toplamayı amaçlıyor.

‘OLUMLU SONUÇLAR VERMESİNİ UMUT EDİYORUM’
Limak Şirketler Topluluğu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, küresel programa yeni bir ülke eklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“‘Amiral gemisi’ olarak nitelendirdiğimiz Türkiye’nin Mühendis Kızları’nda neredeyse 8 yılı geride bıraktık. Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanlığı ile iş birliği halinde, ülkenin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biri olan Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi ile derinlemesine bir süreç başlatıyoruz. İş birliği fırsatlarını değerlendirme ve somut hareket alanlarını belirleme amacıyla attığımız bu önemli adımın hem ülkemiz hem de Suudi Arabistan için olumlu sonuçlar vermesini umut ediyorum”

BAKMADAN GEÇME!