Türk üniversitesine ‘Korece’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk üniversitesine ‘Korece’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 16:52

Ankara Üniversitesi; Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyada en başarılı Korece öğretimi yapan kurumlardan biri seçildi. Kore’de düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “Biz de burada, Kore’deki şubemizde Türkçe eğitim veriyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından Kore’de gerçekleştirilen törende Litvanya, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu sekiz ülkeden sekiz üniversite bu başarı ödülüne layık görüldü. Törene Ankara Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Gökmen katıldı. Başarı ödülünü alan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “Toplumun her kesimine Korece eğitim verebiliyoruz. Türkiye’de Ankara Üniversitesi TÖMER bünyesinde faaliyet gösteren Sejong Enstitüsü gibi Ankara Üniversitesi’nin de Kore’de bir şubesi bulunuyor ve orada Korelilere yabancı dil olarak Türkçe eğitimleri veriliyor” diye konuştu. 

40 KONTENJANI VAR
Prof. Dr. Ertan Gökmen ise, ödülün alınmasındaki temel etkenin 2010’da kurulan ‘Kore Kültür Bakanlığı Sejong Enstitüsü’ olduğuna işaret etti. Gökmen, “Sejong Enstitüsü, Korece’yi yabancı dil veya ikinci bir dil olarak öğrenmek isteyen kişilere Korece öğreten ve bunları Kore kültürü hakkında bilgilendiren bir kurum. Enstitü; Kore Hükümeti Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Üniversitemiz de hem kendi anabilim dalımız hem de Sejong Enstitüsü aracılığıyla dünyada bu anlamda Korece eğitimi veren birkaç üniversiteden biri konumunda” dedi.

Haberin Devamı

1989 yılında kurulan ve 40 öğrenci kontenjanı olan Ankara Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Kore dili, Kore edebiyatı, Kore tarihi ve Kore kültürü alanlarında araştırmalar yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!