Türk rektör önemli dergiye kapak oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk rektör önemli dergiye kapak oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 13:47

Dünya Flipped Learning Girişimi’nin yeni eğitim-öğretim yöntemleri ve teknolojileri hakkında dünyada öncülük yapma amacıyla yayınlarına başlayan  ‘Flipped Learning 3.0’ dergisinin ikinci sayısının kapak konusu Prof. Dr. Muhammed Şahin oldu. İlk sayıda Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Fizik Profesörü Dr. Eric Mazur yer almıştı.

Haberin Devamı

Nisanda yayınlamaya başlayan ‘Flipped Learning 3.0’ dergisinin ikinci sayısına MEF Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, verdiği röportajla kapak oldu. Derginin üçüncü sayısına da MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretmede Mükemmellik Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban’ı kapak yapacağını duyurdu.

DÜNYA, SİSTEMİMİZE İLGİ GÖSTERİYOR
Flipped Learning 3.0 Dergisi’nde kapakta yer alarak yayınlanan röportajı ile ilgili MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “Biz 2013’te MEF Üniversitesi’ni kurarken yeni bir eğitim-öğretim sisteminin arayışına girdik. Kurucumuz Dr. İbrahim Arıkan’ın da vizyonu ile Flipped Learning’e karar verdik. Bu modeli dünyada tüm programlarında uygulayan ilk üniversite olduk. Dört yıldır MEF Üniversitesi’nin bu deneyimlerini ABD Rektörler Kongresi başta olmak üzere dünya yükseköğretim kongrelerinde Rektör olarak ben ve arkadaşlarım sunumlar yaparak paylaştık. 2016’da Flipped Learning deneyimlerimizi İngiltere’nin yayınevi Emerald ile kitaplaştırdık. Şu anda ABD’den Hindistan’a kadar birçok üniversiteden sistemimizi incelemek için gelen ziyaretçilerimiz oluyor ve tarafımıza iletilen davetler alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

 MODELİN STANDARTLARI ANLATILIYOR
Aylık dergi, bu modelle ilgili araştırma ve uygulamalar yapan kişileri biraraya getirerek farklı disiplinler, okul ve ülkeler arasında global işbirliğini artırmayı hedefliyor. Modelin standartlarıyla ve organizasyonlarla ilgili bilgiler yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!