Türk gencinin büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk gencinin büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 15:23

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmak üzere Amerika'ya giden Türk genci Serhat Pala, ABD'deki evinin garajında kurduğu TestCountry (Test Ülkesi) şirketi ile üç yılda 10 kat büyüyerek, ABD'de en fazla büyüme gösteren 500 şirket arasında 239. olarak ödül kazandı.

Haberin Devamı

Pala, kurduğu şirketle evde uygulanabilecek çeşitli sağlık testi ürünlerini, internet üzerinden sattıklarını söyledi.
Saç telinden, kullanılan uyuşturucunun cinsini tespitten, DNA ve sperm sayımı, hamilelik ve kısırlık testleri gibi yılda 150 bin test sattıklarını kaydeden Pala, TestCountry'nin, üç yılda yüzde 973 büyüme kaydederek, ABD'de en fazla ve en hızlı büyüme gösteren 500 şirket arasında 239'uncu olduğunu söyledi.

Küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik olarak yayımlanan aylık Inc. Dergisi tarafından Chicago'da düzenlenen, Bill Clinton ve Bill Gates gibi ünlülerin katılarak konuşma yaptıkları törende ödülünü aldığını ifade eden Pala, şöyle dedi:
“26 yıldır Inc Dergisi'nin hazırladığı bu listeye girmek, büyük onur oldu. Evimin garajında, çok küçük bir sermaye ile kurduğum şirketimin bu yılki cirosu, 2.5 milyon dolar seviyelerinde. Şirketi, Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan eşim Zeynep Ilgaz Pala ile yönetiyoruz. Şirketimizde 12 çalışanımız var. Inc. Dergisi tarafından hazırlanan listede daha önce Microsoft'tan Bill Gates, Oracle'dan Larry Ellison gibi liderlerle Domino's Pizza, Timberland gibi şirketler yer almış. Bu, bize çok önemli ve sorumluluk yükleyen bir ödül oldu. ABD'de evlerde yapılabilen güvenli, kolay ve hızlı testlere olan talebin hızla artması, şirketin itici gücü oldu. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz 10 milyon test satışını gerçekleştirmektir.”

Haberin Devamı

10 yıldır San Diego'da yaşayan 34 yaşındaki bir çocuk babası Serhat Pala, insanların, şirketinin geliştirdiği ürünler sayesinde, laboratuvarlarda yüksek ücretler karşılığında yapılan testleri evlerinde kolayca ve ucuza uygulayabildiğini söyledi.

Pala, en fazla prostat kanserine yakalanma ihtimalini gösteren testin talep gördüğünü, uyuşturucu testini 8-9, DNA testini ise 150-200 dolar arasında sattıklarını ifade etti.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

/images/100/0x0/55ead91af018fbb8f89a9453

Zeynep Ilgaz Pala da, eşinin bu seviyeye gelmek için çok çalıştığını, Boğaziçi Üniversitesi'nden yüksek not ve başarılarından dolayı onur belgesi alarak mezun olduğunu kaydetti. Zeynep Ilgaz Pala, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Serhat, ilk başta evimizin garajında çalışıyordu. Zaman içinde şirket büyüdü ve şimdi Amerika'nın en hızlı büyüyen şirketleri listesine girdi. Serhat'ın başarısı şans eseri değil, kendisi gece gündüz demeden çok çalıştı ve çok akıllıca kararlar verdi. Aynı zamanda mükemmel bir eş ve babadır. 3.5 yaşında Kenan Ilgaz Pala adında bir oğlumuz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!