Türk Eğitim Sen 100 bin öğretmen atanmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Eğitim Sen 100 bin öğretmen atanmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 12:22

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yeni mezunlarla birlikte atama bekleyen öğretmen sayısının 400 bini bulacağını, bu nedenle Ağustos’ta 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Genel Başkan İsmail Koncuk, öğretmen açığının Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu, bu ay eğitim fakültelerinden mezun olacak öğretmenlerle birlikte atama bekleyen öğretmen sayısının 400 bini bulacağını açıkladı. Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığına 37 bin 706 kadro ayrıldığını belirten Koncuk, “Sendika olarak talebimiz Ağustos ayında 100 bin öğretmen ataması yapılmasıdır. 100 binin altındaki bir atamayı kabul etmiyoruz. Bu noktada atama bekleyen öğretmenler de ilgili makamları harekete geçirmek için Başbakanlık’a, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Maliye Bakanlığı’na faks, mektup, mail göndermelidir” diye konuştu.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın büyük umutlarla göreve geldiğini ancak bekledikleri yönde çalışmalar yapmadığını iddia etti. Koncuk, Bakanlığın, sistemin yarattığı sıkıntıların çözümüne yönelik herhangi bir adım atmadığını söyledi. Sistem nedeniyle tüm branşlarda yaklaşık 70 bin öğretmenin norm kadro fazlası olduğunu, bu nedenle alan değiştiren öğretmenlerden isteyenlere çalıştığı yerde eski alanlarına geri dönüş hakkı tanınması gerektiğini belirtti.
Okul dönüşümlerinin öğretmenleri, idarecileri ve öğrencileri mağdur etmemesi için gerekli tedbirlerin alınması isteyen Koncuk, özür grubu tayinlerinin eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde yılda bir kereye düşürüldüğünü söyledi. Sendika olarak bu tayinlerin daha önceki dönemlerdeki gibi yılda iki kez yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!