Türk Bayrağı Neyi Temsil Ve İfade Eder? Bayrağımız Neyi Simgeler

Güncelleme Tarihi:

Türk Bayrağı Neyi Temsil Ve İfade Eder Bayrağımız Neyi Simgeler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 17:35

Türk bayrağı Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk tarihini temsil eden en önemli değerdir. Aynı zamanda üzerindeki sembol ve renk üzerinden belli başlı bazı anlamlar sunar. Peki, Türk Bayrağı neyi temsil ve ifade eder? Bayrağımız neyi simgeler detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa ay yıldızlı Kırmızı Türk bayrağı, birçok farklı hikaye üzerinden anlam sunar. Bu hikayelerin hangisinin tam olarak gerçek olduğu ise duruma göre değişiyor. Ancak genel çerçevede tüm hikayelerin ortak bir yanı bulunduğunu söylemek gerekir.

Türk Bayrağı Neyi Temsil ve İfade Eder?

Türk bayrağın üzerindeki ay yıldız ve kırmızı ile beyaz rengin hikayesi farklı biçimlerde öne çıkmaktadır. Özellikle 1300'lü yıllara kadar uzanan bir hikaye çok yaygındır. Bu doğrultuda 1. Kosova muharebesinde şehitlerin kanlarının yere yansıması ile beraber ay ve yıldız üzerinden bayrağının oluştuğu söylenir. Aynı zamanda başka kişilere göre ise hilal İslamiyet’i ya da eski Türk Devletindeki Gök Tanrıya anlatır. Yıldızlar ise Türk tarihini ön plana alır.

Haberin Devamı

Bayrağımız Neyi Simgeler

Türk bayrağı beyaz ve kırmızı renk ile beraber ay yıldızlı olarak bir semboldür. Genel çerçevede kırmızı renk şehitlerin kanını temsil eder ve onları anar. Aynı zamanda kırmızı üzerine beyaz renkli Hilal ve yıldızlar, Türk tarihini ön plana almaktadır. Aynı zamanda eski Türklerdeki Gök Tanrı ile beraber İslamiyet üzerinden, Türk milliyetçiliği neden işaret ettiği dile getirilir.

 

BAKMADAN GEÇME!