Türbanlı öğrenciler üniversiteye girdi

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı öğrenciler üniversiteye girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 11:50

Üniversitelerde türban serbestisi getirmek amacıyla TBMM'de yapılan anayasa değişikliği, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmadan, Kocaeli Üniversitesi'ne bu sabah bazı öğrenciler derse türbanla girdi. Kocaeli'yi, Çukurova ve Dicle Üniversitesi izledi. Gelen tepkiler üzerine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu açıklama yaptı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...                           

Bu öğretim döneminde öğrenci sayısı 50 bini aşan Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampusu'nda, sömestr tatilinin sona ermesiyle fazla yoğunluk olmamasına rağmen bazı fakültelerin öğrencileri üniversiteye geldi. Bazı türbancı öğrenciler kampus kapısına geldiklerinde, eskiden olduğu gibi türbanlarını çıkarmadan doğrudan içeriye girdi. Daha önce türbanla girişe izin vermeyen güvenlik görevlileri, müdahale edilmemesi talimatını aldıklarını söyleyerek, bu öğrencilere ses çıkarmadı.     

Sabah 10'dan fazla türbanlı öğrencinin girdiği Kocaeli Üniversitesi'nde, birçok türbanlı öğrencinin ise henüz anayasa değişikliğinin yasalaşmadığını dikkate alarak eskiden olduğu gibi türbanlarını çıkarıp, peruk ya da şapka takarak kampusa girdiği görüldü.

Haberin Devamı

TÜRBANA İZİN VEREN REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Prof. Dr. Komsuoğlu, şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz türbanlarını takıyorlardı. Bütün dini vecibelerini yerine getiriyorlardı. Derslere başlarını açarak giriyorlardı. Dolayısıyla sınıfta bir bütüne hitap ediyordunuz. Biz yasaların üstünde değiliz. TBMM eğemenliğin hakim olduğu yer. Bir karar verdi. Biz yasalar neyi emrederse onu uygulamakla mükellefiz. Böyle de yapacağız. Bir iki gün sanıyorum bir belirsizlik yaşanıyor. Henüz Cumhurbaşkanımızın imzasından geçmedi. Bildiğimiz kadarıyla Resmi Gazetede de yayınlanmadı. Bir süreç sosyal olarak işlemeye başladı. Ülkenin gündemine sosyal olarak konu düştü. Biz yasalara tabiyiz. Üniversitemizde çok şükür bir sorun yaşanmadı. Öğrencilerimiz kapıda eski alışkanlıklarıyla başlarını açarak derslere giriyorlar.”

REKTÖRDEN İKİNCİ AÇIKLAMA: TÜRBANLA DERSE GİRİLMEDİ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, öğleden sonra yaptığı açıklamada ise, türbanla derse girilmediğini söyledi. Dekanlarla toplantı yaptıklarını belirten Rektör Komsuoğlu, “Kampusa türbanlı öğrencilerin girmesine izin verilmesine rağmen, bu öğrencilerin derslere türbanla girmelerine izin verilmedi. Öğrenciler türbanı çıkardıktan sonra derse alındı” dedi.

Haberin Devamı

DEKANLAR ENDİŞELİ
Çukurova Üniversitesi'nde bazı fakültelerin dekanlarıyla öğretim üyeleri, bu durumdan endişeli olduklarını bildirdi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar, R1 dersliklerine girişte türban kontrolünün yapılmasında sıkıntı yaşandığını belirterek, olaydan Rektörlüğün sorumlu olduğunu söyledi.

Gelişmelerden endişe duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Yarar, “Bizde büyük sorunlar çıkmayacaktır ama birçok taşra üniversitesi karışacak. Türbanla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanana kadar eski yasa geçerlidir. Tüm öğrenci ve öğretim üyelerinin dikkatli olması gerekiyor. Taşkınlıklara meydan vermesinler sağ duyulu olsunlar” dedi.b

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel ise “Türbanlı öğrenci bizim fakültemizde yok, fakat genel anlamda endişeliyiz. Bazı fakültelerde sorun yaşanıyor, inşallah düzelir. Öğrencilerin arasında gruplaşma olacağı ihtimali var. Konu bir an önce aydınlığa kavuşturulmalı” diye görüşünü dile getirdi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden konuyla ilgili açıklama yapmayacağını kaydetti.

REKTÖR SUSKUN
Türbana karşı bildirinin yayımlandığı Üniversitelerarası Kurul'un toplantısına katılmayan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise gelişmelerle ilgili olarak suskunluğunu korumayı sürdürdü. Rektör Akınoğlu, bu toplantıya katılmaması ve anayasa değişikliği tartışmaları ile ilgili olarak da görüşlerini daha sonra açıklayacağını belirtmişti.

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Yıldırım ise türbanın kadının erkeğe bağımlılığını sağlayan unsur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Konuyu gündeme taşıyanlar öğretim üyelerini bile bölüp, parçaladı, bizler arasındaki bağı zayıflatmak istiyorlar. Bunu da konuyla ilgili çeşitli imzalar toplayarak, yapıyorlar. Türban karşıtı olanlar, türban yanlısı olanlar, türban karşıtı olup, üniversiteye girmesini isteyenler şeklinde birçok imza kampanyası başlatıldı. Yasa çıktıktan sonra uygulansa da, uygulanmasa da sorun olacak. Türban sorunu Türkiye koşullarında en sonda olması gereken sorunlardan biri. Oysa şu anda ekonomik kriz kapıda. Bunlar konuşulmalı, ekonomik çözüm yolları bulunmalı. Fakat bizde türban konuşuluyor.”

Haberin Devamı

‘AKP'Yİ İSTEMİYORUZ’ YAZILARI SİLİNDİ
Öte yandan, üniversitede birçok fakülte binası duvarları ve yürüyüş yollarına son günlerde sprey boyalarla yazılmış ‘AKP'yi istemiyoruz’ yazıları sabah erken saatten itibaren görevlilerce boyanarak silindi.

Yanlarından geçen türbanlı öğrencilere müdahale etmeyen güvenlik görevlileri, yazıların silinmesi sırasında çalışan işçilere de nezaret etti.

DİĞER ÜNİVERSİTESİTLERDE İZİN ÇIKMADI
Kocaeli Üniversitesi'nin aldığı karardan sonra, üniversitelerde karışıklık yaşandı.

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması için yapılan anayasa değişikliği henüz yürürlüğe girmeden Trakya Üniversitesi'ne türbanla girmek isteyen öğrencilere izin verilmedi. Bu öğrenciler eskiden olduğu gibi kapıda türbanlarını çıkartarak içeri girebildi.

Trakya Üniversitesi'nde ikinci eğitim dönemi bu sabah başladı. Rektörlük, türbanı serbest bırakmak amacıyla yapılan anayasa değişikliği Çankaya Köşkü'nün onayından çıkıp Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için, türbanlı girmek isteyenler olursa engelenmeleri için gerekli önlemleri aldı. Sabah bazı fakültelerdeki derslerine gelen bazı kız öğrenciler ‘türban serbest bırakıldı’ diyerek başları kapalı içeri girmek istedi.

Güvenlik görevlileri, eskiden olduğu gibi türbanlı öğrencileri içeriye almadı. Bunun üzerine kız öğrenciler yine türbanlarını çıkararak üniversiteye girebildi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın rektörlük yaptığı Akdeniz Üniversitesi'nde, anayasa değişikliği yürürlüğe girmediği için, türbanlı öğrencilere izin verilmedi. Başlarını örten kız öğrenciler türbanlarını çıkardıktan sonra kampusa girebildi.

Birçok üniversitede olduğu gibi Akdeniz Üniversitesi'nde de ikinci öğretim dönemi bu sabah başladı. Türbanlı öğrencilerin eylem yapıp kampusa girmeye kalkışabileceği ihtimaline karşı, girişte özel güvenlik görevlilerinin yanında sivil polisler de önlem aldı. Üniversiteye türbanlı gelen öğrenciler, yine eskiden olduğu gibi başlarını açakarak ya da peruk takarak içeri girebildi.

FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİNE KIZDI
Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılında ikinci dönem dersleri bu sabah başladı. Gelişmeleri izlemek için üniversite önüne giden gazeteciler, türbanlı öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

Eğitim Fakültesi'nde yüksek lisans yaptığı belirtilen Fadime Can adlı öğrenci, izinsiz fotoğrafının çekilmesine tepki gösterdi ve DHA muhabirinden kişilik hakkına saldırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis merkezinde şikayetinden vazgeçen Fadime Can, daha sonra üniversiteye türbanını çıkardıktan sonra girdi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 2007- 2008 akademik yılının ikinci yarısı sakin başladı. Türbanlı kız öğrenciler, başlarını açarak okula girdi.

Çoğu başka şehirlerde oturan SDÜ öğrencilerinin önemli bir bölümü henüz kente dönmediği için okula ilk gün az sayıda öğrenci geldi, türbanlı kız öğrenciler türbanlarını çıkararak okula girdi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu, türban serbestliğinin öğrenciler arasında bir sorun teşkil etmeyeceği görüşünü savundu. “Biz bu filmi daha önce de izlemiştik” diyen Prof. Dr. Sarıkçıoğlu, “1980’li yıllarda yine idari görevdeydim. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı'ydım. Yasaklar olduğu vakit başörtüsünden ceza alıp okuldan ayrılanlar olmuştu. Ama serbest bırakıldıktan sonra olay olmadı. Başörtülü ve başörtülü olmayanlar arasında kardeşlik duyguları hakimdi. Bugün de böyle olacak. Bu öğrenciler arasında yer teşkil etmeyecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi'nde de türbanlı öğrenciler, derslere başlarını açarak girdi.

Erciyes Üniversitesi'ne bağlı fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarda, türban ile ilgili eski uygulama devam etti. Günün erken saatlerinden itibaren okullara gelen türbanlılar, her zaman olduğu gibi, okul giriş kapı yanlarında kendilerine ayrılan camlı ve aynalı bölümlere girerek, başlarını açtı. Üniversite yetkilileri, türban ile ilgili Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesine rağmen, değişikliğin Cumhurbaşkanlığı'nca onaylanıp, yürürlüğe girmemesi ve kendilerine yazılı bir belge ulaşmadığı sürece, eski uygulamanın devam edeceğini ifade etti.

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) türban uygulaması eskisi gibi sürüyor. Türbanlı öğrenciler, üniversiteye başlarını açarak girdi.

AKÜ'de eğitim gören türbanlı kız öğrenciler, kampuslara daha önce olduğu gibi başlarını açarak girdi. Şehir merkezinde bulunan Ahmet Necdet Sezer, Ali Çetinkaya ve Ahmet Karahisari kampusları girişlerindeki kabinlere giren başörtülü öğrenciler, güvenlik noktalarına geldiklerinde başörtülerini çıkardı. AKÜ yetkilileri baş örtülü öğrencilerle ilgili kanuni uygulamanın henüz yürürlüğe girmediğini, yeni düzenleme yürürlüğe girene kadar mevcut uygulamanın sürdürüleceğini bildirdi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde türbanlı öğrenciler, Anayasa değişikliği henüz yürürlüğe girmediği için derslere başlarını açarak girdi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde yarı yıl tatili devam ederken, fakülte ve yüksekokullarda yıl sonu bitirme sınavları yapıldı. Merkez Kampusu'nda türbanlı öğrenciler, türbanlarını çıkararak sınavlara girdi. Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversitelerinde türbanla ilgili bir sorununun olmadığını belirterek, “Türbanla ilgili bizim hiçbir sıkıntımız yok. Türbanlarını çıkartarak öğrencilerimiz derslerine ve sınavlarına giriyorlar. TBMM'den geçen anayasal düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Bu nedenle türban yasağı sürüyor” dedi.

Samsun ve Amasya'da türbana izin yok

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, türbanın halen yasak olduğunu söyleyerek, “Bize herhangi bir tebligat yapılmadı. O nedenle geçmişte hangi uygulama yapılıyorsa bugünde aynı uygulama yapılıyor” dedi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren de üniversitelerinde yasa onaylanana kadar türbanla girmenin yasak olduğunu söyledi.

Yüseköğrenim kurumlarında türbanı serbest bırakmak amacıyla TBMM'de yapılan anayasa değişikliği, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmadan, bazı üniversitelerde uygulanmaya başlanması üzerine gözler diğer illerdeki üniversitelere çevrildi. Samsun OMÜ ve Amasya Üniversitesi'nde öğrenciler daha önceki uygulamalara göre hareket ediyor. Türbanlı öğrencilerin derslere girmediği OMÜ'de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, yasanın TBMM'den geçtiğini ancak henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmadığını belirterek, “Türban konusunda geçmişte hangi uygulamalar yapılıyorsa bugünde aynı uygulama yapılıyor. Anayasamızın 10. ve 42. maddeleri geçtiğimiz Cumartesi günü değiştirildi. Ancak yasal prosedür henüz tamamlanmadı. Anayasanın bu değişikliği kabul edilmesinden sonra YÖK yasasının ek 17. maddesinin de değiştirilmesi anayasaya uydurulması gerekmektedir. Bu yapıldıktan sonra karşımıza çıkacak duruma ve yasanın emrettiği duruma göre davranacağız ve düzenlemelerimizi yapacağız” diye konuştu.

AMASYA'DA DA YASAK
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ise türban konusunda kendilerine henüz bir tebliğat veya genelgenin gelmediğini belirterek, üniversitede kılık ve kıyafet yönetmeliğinin geçmişte olduğu gibi uygulanmaya devam ettiğini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Eren, üniversitelerin diploma veren kurum olmadığını, ülkenin geleceğini ilgilendiren her konuda görüş ve önerilerini belirtmelerinin de en temel görevleri arasında olduğunu söyledi. “Akıl ve bilim süzgecinden geçirilen problemler çözülmeye mahkumdur’ ilkesinden yola çıkılarak, gücünü akıl ve bilimin ışığından alan Amasya Üniversitesi Senatosu'nun Anayasamıza değişmesi dahi teklif edilemeyecek değerlerden biri olarak giren laiklik ilkesinin zedelenmesi konusunda da kaygılarımızı dile getiriyoruz” dedi.

Konya'da türbansız eğitim sürüyor
Konya'da Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nda kız öğrenciler ikinci yarıyıl başında türban yasağına uydu. Tramvay ve dolmuşlarla kampus içerisine kadar türbanla giren öğrencilerin fakülte girişlerinde türbanlarını çakırtarak okula girdikleri gözlendi. Kız öğrencilerden bazıları türban yasağını savunurken, bazıları da yasağın kalkmasını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi.

Üniversitelerde türban yasağını kaldıran yasanın TBMM'den geçmesinin ardından bugün ikinci yarı yılın başladığı Selçuk Üniversitesi'nde öğrenciler türban yasağına uymaya devam etti. Kampusa türbanlarıyla gelen kız öğrenciler, fakülte binalarının girişlerinde türbanlarını çıkarttı. Bazı öğrenciler ise peruk taktı. Türbanlı öğrenciler yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından türbanlarıyla derslere girecklerini söyledi.

Türbanı ile kapmusa gelen Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ayşe Şebek, “Aslında yasak iyi bir şey değildi. Böyle bir karar çıkması daha iyi oldu. Çünkü bir taraftan özgür düşünce diyorlar ama diğer taraftan türbanı yasaklıyorlar. Burada çelişki vardı. Bu karar sadece üniversitelerle sınırlı kalmamalı. Bu kararı rejim için kullanabilirler. Bu konuda korkusu olanlarda haklı biz de haklıyız. Orta bir yol bulunmalı. İleride rejimin değişeceğini dünüşmüyorum. Çünkü biz de şeriat istemiyoruz, türbana karşı olanlarda istemiyor” dedi.

Önümüzdeki yıllarda türbanın kamu da da serbest bırakılması ile ilgili taleplerin gündeme geleceğini ifade eden Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Gülcan Kayacan da ileriki yıllarda Cumhuriyet'in tehlike altına girebilieceğini ve redikal bir İslam devleti yaratılabileceğini söyledi. Kayacan, “Türbanda bir kriter belirlenmeli. Yoksa, kara çarşafla da derslere girmek isterler” dedi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Sezen Hacısalihoğlu ve Betül Kaynar da Türkiye'nin her geçen gün geriye gittiğini savundu. Aslında türbana karşı olduğunu dile getiren Betül Kaynar, “Ama bu hale gelmemizde biz kendimiz neden olduk. AKP'yi başa biz getirdik. Bu yüzden de yaparsa boyun eğmek zorundayız. Kesinlikle karşıyım. Ama halk olarak biz getirdik ve ne yaparsa boynumuzu eğeceğiz. Bu serbestliğin ileride de tehlike yaratacağını düşünüyorum. Bunlar bence başlangıç. Türbandan başlıyoruz ve gittikçe geriye gidiyoruz. İranlaşıyoruz artık. YÖK ellerinde ve biz verdik yetkiyi onlara” diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi'nde de öğrenciler türbansız olarak derslere girmeyi sürdürdü. Karaman'da bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde ise ikinci yarı yıl önümüzdeki hafta pazartesi günü başlayacak.

İTÜ'DE DEĞİŞİKLİK YOK
İkinci yarıyıl eğitimine bugün başlayan İstanbul teknik Üniversitesi’nde türban yasağı devam ediyor.

Üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliği henüz köşk'ten onay almadığını ve ellerine bu konuda resmi bir yazı gelmediğini söyleyen itü rektörlüğü eski uygulamayı sürdürdü.

İTÜ Maslak kampusuna gelen türbanlı öğrencilerin yıllardır yaptıkları gibi kendilerine ayrılan bölüme girip, türbanlarını çıkardıktan sonra okula girdikleri gözlendi.

bir türbanlı öğrenci, "okula henüz yazı gelmediği için eskisi gibi okula giriyoruz" dedi.

İTÜde çevik kuvvet polisi önlem alırken, güvenlik görevlileri okul girişinden görüntü alınmasına izin vermedi.

Muğla Üniversitesi'nde türban yasağı sürdü
Muğla Üniversitesi'nde öğrenim gören türbanlı öğrenciler, giriş kapısının yanında oluşturulan soyunma odasında, başlarını açarak ya da peruk takarak okula girdi. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik “Üniversiteler inançların yaşandığı yerler değildir. Herkes üniversitede inançlarını yaşamaya başlarsa bu durum ülkeyi ve üniversiteleri kaos ortamına sürükler. Türban serbestliğiyle birlikte üniversitelerde tehlikeli kutuplaşmalar oluşur” dedi.

Muğla Üniversitesi'nde öğrenim gören 22 bin öğrenci, bugün ders başı yaptı. Muğla Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 800 türbanlı öğrenci giriş kapısının yanında oluşturulan soyunma odasında başlarını açarak ya da peruk takarak okula girdi. Kapıda herhangi bir zorlama ya da olay yaşanmadı. Kapıdaki güvenlik görevlilileri, türbanlı öğrencilerin kimliklerini kontrol ederek, soyunma odasına geçmelerini sağladı.

Öte yandan, hukuk devletine inandığını ve kanunlara uygun bir yönetim anlayışı sergilediğini belirten Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik “YÖK'ten gelen genelgeye göre türbanla üniversiteye gelmek üniversitenin huzur ve sakinilği bozan siyasi ve ideolojik bir eylemdir. Ben de üniversitemde huzurun bozulmasını istemiyorum. Hukukçulara inanıyorum. Anayasa'nın 17'nci maddesi yürürlükte dururken hiçbir öğrenciyi türbanlı olarak kapıdan içeri sokmam. Üniversiteler inançların yaşandığı yerler değildir. Herkes üniversitede inançlarını yaşamaya başlarsa bu durum ülkeyi ve üniversiteleri kaos ortamına sürükler. Türban serbestliğiyle birlikte üniversitelerde tehlikeli kutuplaşmalar oluşur” dedi.

Prof. Dr. Oktik 17'nci maddenin değiştirilmesi ve türbanın serbest bırakılması durumunda da yönetici olarak yasayı uygulamak zorunda olduğunu söyledi.

Pamukkale'de de izin yok
Denizli'de, anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından yaşanabilecek gerginlikler dikkate alınarak, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) girişlerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Öğrencilerin türbanla derslere girmesine izin verilmedi.

Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Kampusu'nda, öğrenciler içeriye kimlik kartları dikkatle incelenerek alındı. Güvenlik görevlileri kampus alanına giren öğrencilerin kıyafetlerine de dikkat edildi. Kampus alanına girmek isteyen araçlar da kontrol edildi. Öğrencilerin türbanla derslere girmesine izin verilmedi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun damadı olan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, konuyla ilgili açıklama yapmazken, üniversite yetkilileri anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp onaylanmayacağının beklendiğini, değişiklik onaylanana kadar mevcut yasal sürecin devam edeceğini bildirdi.

Üniversitenin ikinci sömestr eğitimine başladığı ilk gün herhangi bir gerginlik ve tartışma yaşanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!