Trendyol komisyonu ve kâr nasıl hesaplanır? Trendyol komisyon ve kâr hesaplama

Güncelleme Tarihi:

Trendyol komisyonu ve kâr nasıl hesaplanır Trendyol komisyon ve kâr hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 23:53

Trendyol tarafından ürün satış fiyatı üzerinden Hizmet Bedeli ve Komisyon adı altında ana giderler kesilir. Daha sonrasında ise kargo ücreti platform tarafından kesilerek kalan tutar ise, hesabınıza yatırılır. Bu hesaplama sırasında gösterilen KDV tutarını ay sonunda devlete ödersiniz. Aynı zamanda kar ise sizin ürün başı kazandığınız net kar miktarınızı gösterir. Trendyol komisyonu ve kâr nasıl hesaplanır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

 Pazar yerleri ile çalışırken bu kesintilerin de iyi bir şekilde hesaplanması, ürün fiyatı belirlenirken de göz önünde bulundurulması gerekir.

  Trendyol Komisyonu ve Kâr Nasıl Hesaplanır?

  Komisyon diğer adı ile provizyon ticari hayatın her alanında karşımıza çıkan önemli bir terimdir. Satış işini gerçekleştiren işletmeler satılan malların üzerinden belli bir miktarda yüzde alır. Bu alınan ücrete ise, komisyon ücreti verilir. Pazaryerleri alıcı ile satıcıları buluşturan platformlardır. Aynı zamanda satıcılardan ürünlerini satarken belli oranda bir komisyon alırlar.

  Her pazaryerinin belirlediği komisyon oranı pek çok faktörlere göre değişiklik gösterir. Trendyol da bir pazaryeri olarak ürün satmak isteyen satıcılardan belirli bir miktarda komisyonlar tahsil eder. Bu komisyon tutarları ise, satılan kategorilere göre farklılık gösterir. Trendyol komisyonunu hesaplama sürecini hatasız ve hızlı bir şekilde kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Sadece Trendyol komisyonunu değil aynı zamanda kargo masraflarını ve devlete ödenecek olan KDV hesabını da yaparak net bir ürün karlılığı elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

  Trendyol Komisyon ve Kâr Hesaplama

  Türkiye'nin en büyük ve en önemli online alışveriş sitesi Trendyol 2010 yılından beri hizmet veriyor. Trendyol, sunduğu yenilikler ile Türkiye'nin dijital alışveriş sektörüne yön veren popüler bir e-ticaret platformudur. Dijitalleşen dünyada değişen alışveriş alışkanlıklarını her geçen gün daha iyi bir hale getiren Trendyol’da her gün binlerce ürünün satışı gerçekleştiriliyor.

  Trendyol, alıcı ve satıcıyı buluşturarak istenen her ürüne kolayca ulaşılabilmesini mümkün hale getiren Trendyol’da 12 milyon aktif üye ile birlikte 25 milyon kullanıcıya ulaşılır. 500 binden çok ürün satışı gerçekleştirilen Trendyol’a hem satıcı hem de alıcı rağbeti çok fazladır. İşletmeler için sıkça tercih edilen Trendyol komisyon oranları en fazla merak edilen konular arasında yer alır.

  Trendyol komisyon oranı, pazaryerleri satıcılardan satış yaptıkları ürünlerin başına komisyon oranı alır. Satıcılar da bu komisyon tutarlarını Trendyol’a ödemekle yükümlüdür. Komisyon oranları ise, her pazaryerine, satılan ürünün türüne göre farklılık gösterir. Trendyol komisyon oranları adı verilen kategorilere göre değişiklik gösterir. Bunlar;

 Çocuk: %8 - %23

 Aksesuar: - %25

 Elektronik: %6 - %25

 Ev ve Yaşam: %5 - %25

 Giyim: - %20

Haberin Devamı

 Kozmetik ve Kişisel Bakım: %5 -

 Spor Ürünleri: %8 -

 Süper Market: -

 Trendyol tarafından kesilen komisyon bedellerinin nasıl hesaplandığı sıkça merak edilir. Sonrasında da, kargo ücretini platform tarafından keserek kalan tutar ise, sizin hesabınıza yatırılır. Bu hesaplamada gösterilen KDV tutarını ise, ay sonunda devlete ödeyebilirsiniz. Kar ise sizin ürün başına kazandığınız net kar miktarınızdır. Trendyol komisyon hesaplama için alış fiyatı, kargo fiyatı, satış fiyatı, komisyon oranı, kdv gibi ücretleri bilmek gerekir. Bu oranlara göre hesaplama yapılması çok önemlidir.

  Ödemeler ise, mağazanın banka hesabına havale yolu ile yapılır. Komisyon kesintileri için de bir e-arşiv faturası paylaşılması gerekir. Bu sayede Trendyol komisyon tutarı da tahsil edilmiş olur. İadesi gerçekleştirilen siparişler için komisyon tutarları, Trendyol cari hesaplarına otomatik bir şekilde iade edilir. Trendyol siparişlerinin onaylandıktan sonra komisyon tutarı kesintilerini yaparak 30 ila 45 günlük vadelerle satıcıların ödemelerini de gerçekleştirir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!