Torna Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Torna Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Torna Ne Demek, Ne Anlama Gelir Torna Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 19:33

Yuvarlak biçimli malzemeler ortaya çıkarılırken bir eşyadan yararlanılmaktadır. Bu eşya tornadır. Tornaya bir eşya demek yerine tezgah demek daha doğru olacaktır. Torna tezgahının üstüne metal ve tahta eşyalar koyularak yuvarlak hale getirilmektedir. Yuvarlakların boyutu da ayarlanabilir özellikle olmaktadır. Yapıldığı işe de tornalama denmektedir. Bir tür kesici alet olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Torna, yuvarlak biçimli malzemeleri ortaya çıkaran bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Torna tezgahına ve tornalama işlemine kısa bir şekilde torna denmektedir. Torna kelimesini duyduğunuz zaman metal malzemelerin kesildiğini ve yuvarlak yapıldığını görebilirsiniz. 

 Torna Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

  Katı malzemelerin işlendiği tezgaha torna denmektedir. Katı malzemeler işlenerek yuvarlak biçimine getirilmektedir. Bu malzemeler metal veya ahşap olabilmektedir. Torna tezgahı kesici işlem gören bir tezgahtır ve metal ile ahşap malzemeler yuvarlak yapılmaktadır. 

 Torna kelimesi kısaca kullanılan bir kelimedir. Tornalama işlemine kısaca torna denilmektedir. Aynı zamanda torna yapılan tezgaha da kısaca torna denilmektedir. Torna kelimesi ile karşılaştığınızda bu anlamların çıktığını da görürsünüz. Tüm bu işleri yapan ise tornacıdır.

Haberin Devamı

  Torna Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir? 

 Torna kelimesi TDK sözlüğünde yuvarlak kesici anlamına gelmektedir. Metal ve ahşap malzemeler torna tezgahının üstüne koyulmaktadır. Tezgahın üstünde kesici işlev gören parçalar vardır. Metal ve ahşap malzemeler buradan geçerek yuvarlaklara dönüşmektedir. İsteğe göre yuvarlak malzemelerin ortaya çıkarılması mümkün olmaktadır. Torna tezgahında bunun için gerekli ayarlamalar yapılabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!