Tolere Nasıl Yazılır? Tolere Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Tolere Nasıl Yazılır Tolere Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:15

Kullanım alanı neredeyse sınırsız olan bir kelime olarak bilinen tolere kelimesi en çok yanlış yazılan kelime olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru yazım şekli bu yüzden merak konusu haline gelmiş durumda. Tolere kelimesi anlam bakımından her alanda kullanılmaya uygun olan bir kelime türüdür. Tolere kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve TDK'ye göre doğru yazım biçimini detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tolere kelimesinin en yaygın bilinen yanlış yazım şekli tolore olarak ifade ediliyor. Tolere kelimesinin doğru yazılışı ise tolere olarak belirtiliyor. Birçok alanda tolore şeklinde yanlış kullanılıyor. Kelimenin en doğru yazım biçimi tolere şeklindedir. 

 Tolere Kelimesi Nasıl Yazılır? 

 Tolere kelimesi hoş görmek anlamında kullanılan bir kelime türüdür. Kelimenin doğru yazılışı ise tolere şeklinde olmalıdır. Ayrıca tolere kelimesi katlanmak ya da tahammül etmek anlamlarında kullanılabiliyor. Kısacası tolere kelimesi tolere şeklinde yazılıyor. 

 Tolere Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Tolere kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım biçimi tolere olmaktadır. Bu kelime tolore şeklinde yanlış yazılmaktadır. Fakat doğru yazım şekli tolere şeklindedir. TDK'ye göre de tolere şeklinde yazılmaktadır. Bu kelimenin en genel anlamı hoş görmek, katlanmak ya da tahammül etmek şeklinde belirtiliyor. Kullanım alanı ise son derece geniştir. Hemen hemen herkes tarafından her alanda kullanılabiliyor. Bu yüzden doğru bir şekilde yazılması gerekiyor. Doğru yazılışı ise tolere şeklindedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!