Tmmob ne demek ve açılımı nedir? Tmmob neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tmmob ne demek ve açılımı nedir Tmmob neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 23:17

TMMOB merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle haberlerde çıkması ve birçok kişinin kullanması nedeniyle açılımının merak edildiği kelimeler arasındadır. Bu bakımdan TMMOB kelimesinin açılımını öğrenebilir ve buna göre doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Sizin için TMMOB ne demek ve açılımı nedir? TMMOB neyin kısaltması detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 TMMOB açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak bilinmektedir. 1954 senesinde kurulmuş olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bir kamu kurumu ve meslek kuruluşudur. 

 TMMOB Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Kelimelerin açılımları ve ne anlama geldikleri birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. TMMOB açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğidir. 1954 yılında 7303 sayılı Yasanın 66 ve 85 sayılı Kanun hükmündeki değişiklikler sonucu 6235 sayılı yasa ile kurulmuştur. TMMOB Anayasanın 135.maddesinde belirtilmiş olan bir kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlıdır. Yönetim kurulu başkanlığında Mehmet Soğancı bulunmaktadır ve TMMOB seçimleri Ankara'da gerçekleştirilmektedir. 

Haberin Devamı

 TMMOB Neyin Kısaltması 

 TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin kısaltması olarak birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Kelimelerin anlamlarının bilinmesi doğru kullanılmaları için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle çoğu kişi kısaltmaların ne anlama geldiğini gördükleri zaman internetten araştırmaktadır. İnternette tüm kelimelerin açılımları ve anlamlı bulunduğundan isteyen herkes kolay bir şekilde bilgi sahibi olmaktadır. TMMOB'da açılımı en merak edilen kelimelerden biridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!