Tıp İçin Kaç Net İle Puan Gerekir, Hangi Dersler İyi Olmalı Ve Günde Kaç Soru Çözülmeli? (Tyt-Ayt 2024)

Güncelleme Tarihi:

Tıp İçin Kaç Net İle Puan Gerekir, Hangi Dersler İyi Olmalı Ve Günde Kaç Soru Çözülmeli (Tyt-Ayt 2024)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 22:41

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler tıp bölümü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Tıp bölümü kazanmak isteyen kişilerin mutlaka düzenli olarak çalışması ve günlük olarak çok soru çözmesi gerekmektedir. Özellikle sayısal alandaki derslerde daha başarılı olmak tıp fakültesi kazanmak için oldukça önemlidir. Peki, tıp için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? İşte tıp bölümün kazanmak için merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

YKS ile üniversiteli olmaya hazırlanan 2 milyonun üzerinde genç üniversitelerin taban puanlarını incelemektedir. Sayısal puan türünde yüksek puan alan ve sınavdan da yüksek almayı hedefleyen öğrenciler tıp fakültesinde tercih yapmak için araştırmalarda bulunmaktadır.

Tıp İçin Kaç Net İle Puan Gerekir?

Tıp fakültesini kazanmak için YKS sınavında belirli bir puan almak gerekir. Bunun için de bazı derslerden daha yüksek net yapmak tıp fakültesini kazanmak için çok önemlidir. Ortaöğretim başarı puanının YKS SAY puanına etkisi olan bir öğrencinin tıp fakültesini kazanabilmesi için TYT sınavında Türkçe dersinden ortalama 33 net, Matematik dersinden 32 net, Fen Bilimleri dersinden 23 net ve Sosyal Bilimler dersinden 12 net yapılması gerekmektedir.

YKS sınavı iki bölümden oluşmaktadır. Bunlardan biri ilk oturum olan TYT iken ikinci oturum AYT sınavı da oldukça önemlidir. Tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler AYT sınavında özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanına ağırlık vermesi gerekir. AYT sınavında ortalama Matematik ve Geometri derslerinden 38 net yapılması gerekirken Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden en az 35 net yapılması gerekir.

Haberin Devamı

Tıp İçin Hangi Dersler İyi Olmalı?

Doktor olmak pek çok kişinin hayali olmaktadır. Bunun için üniversitelerin tıp fakültesi bölümünü okumak gerekmektedir. Tıp okumak için ise yüksek puan almak hatta derece yapmak gerekir. Bu nedenle iyi bir puan alabilmek için bazı derslere daha ağırlık verilmesi gerekir. Tıp için şu derslerin daha iyi olması gerekir:

- Türkçe

- Matematik

- Fizik

- Kimya

- Biyoloji

Bu dersler tıp okumak isteyen öğrenciler için en önemli derslerdir. Tıp bölümü sayısal bir bölüm olduğu için şüphesiz sayısal derslerin çok iyi olması gerekir. Fakat sayısal derslerinin yanı sıra TYT sınavında karşımıza çıkan Türkçe dersi de tıp okumak isteyen öğrenciler için çok önemlidir. Bu nedenle tüm sayısal derslerin yanı sıra Türkçe dersinin de mutlaka iyi olması ve ağırlık verilmesi gerekir.

Tıp İçin Günde Kaç Soru Çözülmeli (TYT - AYT 2024)

Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin mutlaka yapması gereken şeylerden birisi ders çalışma programı oluşturmaktır. Tıp fakültesi için düzenli çalışmak ve günde belirli bir miktar soru çözmek büyük önem taşımaktadır. Tıp fakültesini kazanmak isteyen öğrencilerin günde 1500 soru çözmesi gerekmektedir. Tabi bu sayı bazı günler öğrencilerin kendi durumlarına göre azalıp artabilmektedir. Fakat soru çözümünde dikkat edilmesi gereken nokta hataları gösteren kaliteli soruların çözümüdür.

Haberin Devamı

Öğrenciler ders çalışmaya başladıkları zaman 210 soru çözecekler ise bu soruların mutlaka 50 tanesi Türkçe dersinden, 50 tanesi matematik dersinden, 50 tanesi de fen bilimleri dersinden olmalıdır. Diğer sorular ise İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü, İngilizce olabilmektedir. Ayrıca AYT sınavında yer alan Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorulara da ağırlık vermek gerekir.

Günlük olarak 1500 soru çözen öğrenciler için mutlaka en az yarısı kadarı AYT derslerinden olmalıdır. Çünkü AYT sınavında çıkan sorular tıp bölümünü kazanmak için çok önemlidir. Bu sınavdan ne kadar fazla net yapılır ise tıp fakültesini kazanma ihtimali de o kadar artmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!