Tıp fakülteli Eyşan sınıfı geçince lokma dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Tıp fakülteli Eyşan sınıfı geçince lokma dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 10:27

Öğrenim hayatı boyunca ilk kez bir dersten kalan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eyşan Öztoprak, ‘3’üncü sınıfı geçersem lokma dağıtacağım’ dedi ve dediğini yaptı. Öztoprak, üniversitenin Göztepe kampüsü önünde 750 kişilik lokma döktürdü.

Haberin Devamı

Eyşan Öztoprak ortaokulu Kayseri TED Koleji’nde birincilikle bitirdi. O zamanki adıyla Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) ilk 100’e girme başarısı gösterip Galatasaray Lisesini kazandı. Oradan da başarıyla mezun olan Öztoprak 2019 yılında sayısalda 2 bin 500’üncü olarak Fransa Lyon Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden teklif aldı. Ancak o Türkiye’de kalmak istedi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumayı tercih etti. İlk iki seneyi kayıpsız geçti, 3’üncü sınıfta kardiyoloji dersinde takıldı. Geçtiğimiz sene kardiyolojiden kalan Öztoprak bu dersi bütünlemede de veremeyince 4’üncü sınıfa başlayamadı.

İLK DEFA BİR DERSTEN KALDIM
Eyşan Öztoprak hayatı boyunca hep başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi ve şöyle devam etti; “Eğitim hayatım boyunca hiçbir dersten kalmadım hep parmakla gösterilen bir öğrenciydim. Üniversitede 3’üncü sınıfa geldiğimizde 10-12 dersten sorumlu olduğumuz bir sınav oluyoruz bu sınava komite deniyor. Ben de kardiyolojiden 45 almam gerekirken 42 aldım ve geçemedim. Yazın bütünlemede şansımı denedim yine olmadı. Bizim fakültede komiteyi alttan almak diye bir şey olmadığından 4’üncü sınıfa başlamak için bu sınavı vermeliydim. Eylül ayından bu yana kütüphanede çalıştım. İki hafta önce 65 alarak 3 ay gecikmeli de olsa 4’üncü sınıfa başladım.

Haberin Devamı

‘KARDİYOLOJİDEN GEÇERSEM HAYIR YAPACAĞIM’
Çok sıkıntılı bir süreçten geçtim. Sınıfı geçmem uzun sürünce arkadaşlarımla şakalaşmaya başladık. O kadar yoruldum ve stres yaşadım ki geçersem lokma döktüreceğim diye adak adadım. Laf da bir kez ağızdan çıktı tabii.”

LOKMAYI KÜTÜPHANEDE STRES ÇEKENLERLE PAYLAŞTIM
Dağıttığı lokmayı kendi fakültesi yerine sınava hazırlık sürecinde yanında olanlara yakın bir noktada paylaşmayı tercih eden Öztoprak şunları söyledi; “Normalde bizim derslerimiz Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük yerleşkesinde ama ben lokmayı Göztepe kampüsünün önünde dağıttım. Fakülteden arkadaşlarım arasında ‘biz niye yiyemiyoruz’ diyenler oldu. Fakat ben komiteden geçmek için aylarca Göztepe’deki kütüphanede çalıştım, orada benim gibi cefakâr arkadaşlar edindim. O yüzden lokma benim gibi kütüphanede stres çeken arkadaşlarıma nasip olsun istedim. Ayrıca sınav çıkışına denk geldiği için hep öğrenciler yedi.”

Haberin Devamı

ARKADAŞLARIM İNANMADI
Bir öğrencinin lokma döktürmesine şaşıranlar olduğunu ifade eden tıp fakültesi öğrencisi; “Lokma döken beyefendiye sürekli soruyorlardı o da en sonunda araçta yazıyor olmasına rağmen ‘Eyşan Hanım sınıfı geçti onun için lokma döküyoruz’ diye bağırmaya başladı. Ama ben bu durumu hayretle karşılamadım çünkü arkadaşlarım da inanmadı. ‘Gelin lokma dağıtacağım’ dediğimde kimse gelmedi. O kadar imkânsız gördüler ama sonra pişman oldular. Henüz karar vermedim ama mezuniyet sonrası için de belki bir adak adarım” dedi.

‘İYİ EYŞANLAR DA VARMIŞ’
Ezel dizisinde Cansu Dere’nin oynadığı Eyşan karakteri sosyal medya diline kötü karakterlerin simgesi olarak yerleşti. Dizideki Eyşan karakteriyle aynı ismi taşıyan Öztoprak lokma dağıtımı sırasında ve daha sonra sosyal medyada en çok yorumun ismine geldiğini söyledi ve şöyle devam etti; “Öncelikle ismime çok takıldılar. ‘Gerçekten adın Eyşan mı?’ diye soran çok oldu. Eyşan’ı yalnızca dizi karakteri zanneden varmış. Lokmayı yemeden önce adımın yazdığı tabelayı videoya çektiler. Bu ismi sadece bir dizi karakteri olarak biliyorlarmış. Aldığım en ilginç tepki; ‘Demek iyi Eyşan’lar da varmış’ oldu.

BAKMADAN GEÇME!