Tercihinizi yaparken şunlara dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Tercihinizi yaparken şunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 16:02

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, ÖSS'de tercih yapacak öğrencilere, “tercih yaparken en yüksek puan ile öğrenci alan üniversiteye girmeyi değil, gerçekten kendilerini geliştirebilecekleri en uygun ortamı seçmelerini” tavsiye etti.

Haberin Devamı

Yeşilyaprak, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSS'de tercih yapma süresinin bugün başladığını hatırlatarak, tercih yapmanın sadece teknik olarak iyi bir sıralama yapmak olmadığını kaydetti.

Tercih yapacak öğrencilerin, kendi yetenek, ilgi ve beklentilerini iyi değerlendirmeleri gerektiğine işaret eden Yeşilyaprak, tercihler yapılırken bireyin özelliklerinin ve koşullarının dikkate alınmamasından dolayı pek çok öğrencinin okuduğu fakülteden memnun olmadığını belirtti. Yeşilyaprak, açıklamasında şunları kaydetti:
“Amacınız, tercih yaparken en yüksek puan ile öğrenci alan üniversiteye girmek değil, gerçekten kendinizi geliştirebileceğiniz en uygun ortamı seçmek olmalıdır.

Gençler kendilerini 'puanım ziyan olmasın', 'açıkta kalmayayım' gibi daha çok dershane, okul, aile ve çevrenin yarattığı baskı ile oluşan kaygılara düşmeden kendilerine uygun tercih yapmaya çalışmalıdır. Bu konuda, okulların rehberlik hizmetlerinden yardım alınmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!