Teknik öğretmenlere mühendislik imkanı

Güncelleme Tarihi:

Teknik öğretmenlere mühendislik imkanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 14:18

Teknik öğretmenlere mühendislik tamamlama sorunu Üniversitelerarası Kurul’da karara bağlanacak.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ilki Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında düzenlenen ‘Başkanla Yüz Yüze’ toplantılarının ikincisinde, YÖK bilgi paylaşım formunun teknik eğitim fakültesi mezunu 14 üyesiyle biraraya geldi. ‘Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama’ konusunu ele aldı.

YÖK Başkanı, bir yıl önce yükseköğretim formunu oluşturduklarını ve buradaki sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını söylediklerini hatırlatarak, forma gelen yaklaşık 12 bin yorumun 3 binin teknik öğretmenlere ilişkin olduğuna dikkati çekti. Sorunun nasıl çözülebileceği konusunda çalıştaylar yaptıklarını ve bu toplantıyla da foruma yorum yazan kişilerinde fikirlerini almak istediklerini belirten Çetinsaya, “Bundan sonraki Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısında ve YÖK Genel Kurulu’nda bu konuyla ilgili nihai kararları alalım, süreçleri tamamlayalım istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tüm paydaşlarla sorunu son kez konuşacaklarını ve sonraki süreçte kararların alınmaya başlanacağını dile getiren Çetinsaya, toplantı yapılırken bir taraftan da komisyonların konunun ayrıntılarını çalışmaya devam ettiğini söyledi. Konuyla ilgili ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını anlatan Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan katsayı meselesiyle meslek lisesi öğrencilerinin mühendislik bölümünü kazanma ihtimalinin ortadan kalktığını ve teknik eğitim fakültelerinde okumak zorunda kaldıklarını belirtti.

Önemli bir mağduriyeti gidereceğimiz için mutluyuz

Katsayı sorunuyla birlikte meslek liselerine giden öğrenci sayısının ve teknik öğretmenlerin atanma şansının azaldığını vurgulayan Çetinsaya, “Yaklaşık 72 bin mezundan bahsediyoruz. Türkiye’de aslında 72 bin kişi bizim kararımızı bekliyor. Bunların hepsinin başvurmasını beklemiyoruz ama yarısı bile başvursa bu çok önemli bir olaydır. Önemli bir mağduriyeti gidereceğimiz için mutluyuz” diye konuştu.
1992’de sorunun çözümü için bir düzenleme yapıldığını fakat sürecin devam ettirilemediğini anımsatan Çetinsaya, süreci tekrar kaldığı yerden devam ettirmek ve yapılabilecek bütün iyileştirmelerle nihai sonuca ulaştırmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Komisyonların çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Çetinsaya, şöyle devam etti:

“18’inde yapılacak ÜAK toplantısında, ÜAK kendine düşeni yapıp, gerekli kararları müzakere edecek ve karara bağlayacak, arkasından da top yine bize geçecek. YÖK Genel Kurulu’nda biz de buradaki kararları aldıktan sonra uygulama safhasına gececeğiz. Şu anda teknik eğitim fakültesinde yer alan programlar ve bu programları tamamlayabilecekleri, mühendislik lisans tamamlama programları çalışılıyor. Ayrıca müfredat çalışmalarına da devam ediyoruz.”

18 Mart’a özel mönü açıklaması

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde üniversite yemekhanelerinde sadece buğday ve hoşaf çıkması” önerisine ilişkin soru üzerine Çetinsaya, “Bu öğrenci konseylerinin faaliyetleri ben de buna değer veriyorum ve destek oluyorum. Bu tür sembolik hareketler, tüm Türkiye’de aynı anda, aynı şekilde cereyan eden ve bize tarihi, manevi ve milli değerleri hatırlatan olayların ülkemiz için toplumumuz için gençlerimiz için çok anlamlı olduğunu düşünüyorum, keşke bunların sayısını artırabilsek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çetinsaya, YÖK’ün tam gün düzenlemesine ilişkin görüşlerini de yarın internet sayfasından paylaşacaklarını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!