Tekin: Öğretmen sayımız ikiye katlandı

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Öğretmen sayımız ikiye katlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 13:15

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Düzce ziyareti sırasında "Son 20 yılda eğitim öğretim sürecinde yapılanların neredeyse ikiye katlandığı bir dönem yaşadık. Türkiye'de derslik sayısı  ve her ilde öğretmen sayımız ikiye katlandı" dedi.

Haberin Devamı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce'ye giden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı.   Bakanlık olarak kurumlar arası istişarenin ardından kararlar aldıklarını ve uygulamalar hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Tekin şöyle konuştu:

"Haziran ayından itibaren Türkiye'deki aşağı yukarı tüm illeri dolaştık. İllerde aldığımız kararları paydaşlarımızla, öğretmen arkadaşlarımızla, velilerimizle sohbetler ederek, çözüm üretmeye çalıştık. Geldiğimiz yerlerde ilin eğitim öğretim sürecine ilişkin hem fiziki altyapı ihtiyaçlarına hem de nitelikle ilgili ihtiyaçlarını ildeki yönetici arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz, paylaşıyoruz. Ardından da kararlarımızı alıp hayata geçiriyoruz.

DÜNYA ORTALAMASINA GELMİŞ DURUMDAYIZ
Son 20 yılda eğitim öğretim süreci açısından söylüyorum, yapılanların neredeyse ikiye katlandığı bir dönem yaşadık. Bu çok önemli bir durum. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye'de derslik sayısı ikiye katlanmış durumda. Öğretmen sayımız her ilimizde ikiye katlanmış durumda. Dolayısıyla derslik başına düşen öğrenci sayımızla bu çabalar dolayısıyla dünya ortalamasına gelmiş durumdayız. Bu kadar güzellikleri bize yaşatan kişilere teşekkür etmemek olmaz.

Haberin Devamı

DÜZCE'YE 4,5 MİLYAR TL'LİK EĞİTİM YATIRIMI
Düzce'de 2002'de 2 bin 676 olan öğretmen sayısı bugünlerde 3 bin 8757'ye yükseldi. Öğrenci sayısının da 63 binden 87 bine çıktı. Aynı şekilde derslik sayımız 4 binlere yaklaşmış durumda. 403 okulumuz var. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 28'den 18'e orta öğretimde 31'den 21'e düşmüş durumda. Bu rakamlar güzel rakamlar, hoş rakamlar ama yeterli mi? Hep daha iyiyi aramak durumundayız. Düzce'de de bu rakamlara ilave edeceğimiz yeni fiziki altyapı projelerinin neler olacağını da tartıştık. Şu anda yaklaşık 212 derslik inşaatımız, 1 atölye ve 1 pansiyon inşaatımız devam ediyor. Bu önemli bir rakam. Toplamda bitmiş inşaatlar için Düzce'de 2002 yılından bu güne yapılan yatırımlarım toplamı 4,5 milyar TL civarında. Destek olanlara teşekkür ediyoruz. Düzce'de yeni 4 proje hayata geçirecek. Bunlardan bir tanesi Turgut Özal Anadolu Lisesi. 24 derslikli okulu, spor salonu ve pansiyonuyla beraber 2024 yatarım programına almış olacağız inşallah. 24 derslikli Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu, 8 derslikli Çilimli Dikmeli İlkokulu ile 16 derslikli Gölyaka Atatürk Ortaokulu olmak üzere Düzce'deki acil yatırımları planlamış olduk."

Tekin: Öğretmen sayımız ikiye katlandı

Haberin Devamı

EĞİTİM EN ÖNEMLİ ENSTÜRMAN
Bakan Tekin, daha sonra Düzce’de Azmimillî İlkokulunun açılış törenine katıldı. yeniden inşa edilen 24 derslikli Azmimillî İlkokulunun açılışına katılan Tekin, milletin azmini ve kararlılığını arkasına alarak Kurtuluş Savaşı mücadelesi verenlerin ilk temelini attığı okullardan birinin yeniden yapılmasının, cumhuriyetin 100’üncü yılına ve kendilerine nasip olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Tekin, eğitim öğretimde daha iyi noktalara gelmek için hep beraber çaba sarf edeceklerini vurgulayarak, “Eğitim, insan olma ve ulus olma mücadelesinin en önemli enstrümanı. Bugün burada insan olma ve ulus olma anlamında milletimize hizmet edebilecek çok güzel bir girişimin, hep beraber buna vesile olanlara teşekkür ederek, açılışını yapmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

MAHALLELER SAHİP ÇIKMALI
Binaları yapıncaya kadar sorumluluğun kendilerinde olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti: "Ama yaptıktan sonra asıl buradaki iş Mahallemize ve velilerimize düşüyor. Çocuklarımızı okula gönderdiğimiz zaman bütün sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmuyoruz. Çocuklarımız evde de bizim çocuklarımız, evde de eğitimlerin devam etmesini düşünmemiz lazım. Şuradan, okuldan çıkıp evine giderken yürüdüğü sokaklarda da bizim çocuklarımız. Orada da hep beraber mahalle olarak sahip çıkmalıyız. Bu anlamda biz de toplumsal olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. İki: çocuklarımız artık şu bahçeden girdikten sonra onları kendi çocukları, kendi kardeşleri gibi gören öğretmenlerimize emanet. Bu vesileyle öğretmenlerimize de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz kendi üstümüze düşenleri yapalım, öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın, toplum olarak biz üstümüze düşeni yapalım. Hep beraber eğitim öğretim sürecini daha sağlıklı noktaya taşıyalım."

Haberin Devamı

Daha sonra hayırseverlere plaket takdim eden Bakan Tekin, protokol üyeleriyle kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!