TEGV Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye’de nitelikli eğitim verilmiyor

Güncelleme Tarihi:

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı: Türkiye’de nitelikli eğitim verilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 15:33

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Özinci, uluslararası alanda rekabetçi bir Türkiye’nin olması için eğitimin önemine değinerek, “Ne yazık ki nitelikli eğitim alan bir toplum değiliz. Bunu sağlayamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 1 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘İyi Bir Yaşam Programı’ başlatıldı. Amaç, çocuklara bireysel farkındalık, sağlıklı beslenme ve fiziksel hareket yoluyla yaşam becerileri kazandırmak.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, uluslararası alanda rekabetçi bir Türkiye yaratılmasının eğitimle sağlanabileceğini belirterek, “Güçlü bir ülke yaratmanın yolu nitelikli eğitim alan bir toplumdan geçer, ancak bunu sağlayabiliyor muyuz? Hayır. Eğitim kalitemiz düşük. Okul öncesi ve ilköğretim çağında nitelikli eğitim başlatılmalı. Bu çalışma da buna katkı sağlayacak” dedi.
TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay ise, temel eğitime katkıda bulunmak ve çocuklara sağlıklı, iyi bir yaşam sunmak amacıyla programı başlattıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Hedefimiz 3 yılda 160 bin çocuğa ulaşmak. 1 ile 8’inci sınıf arası öğrencilere yönelik geliştirildi. Çocukların kendi farkındalıklarını sağlamak, sağlıklı beslenme, fiziksel hareketlilik ve becerilerin oluşması hedeflendi. TEGV eğitim parkları, oyun alanları, okullarda uygulanacak proje 37 ilde yürütmek istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında da etkinlikler düzenlenecek. Belirlenen sınıflarda eğitimciler tarafından video, görsel ve yazılı içerik, resim, film gibi araçlar kullanılacak.”
Kipa CEO’su Jeff Adams ise, eğitim sisteminin desteklenmesini önemsediklerini belirterek, “Düzenli egzersiz ve iyi beslenme çocukların zihinsel olarak akademik başarılarına katkı sağlayacak. Erken yaşlarda verilen bu beceriler çocuğun her anlamda gelişmesine destek olarak ileride sağlıklı bir toplum yaratılmasına yardımcı olacak. Bu işbirliği ile 160 bin katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 bin 170 gönüllü eğitilecek

Pilot uygulaması İstanbul’da başlayacak ‘İyi Yaşam’ Programı TEGV ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Kipa desteği ile yürütülecek. 160 bin çocuğa ulaşacak çalışma 3 yıl sürecek ve 37 şehirde uygulanacak. Projede 3 bin 170 gönüllü eğitilecek. Video, film, afiş ve e- öğrenme yöntemleriyle desteklenen çalışmada çocukların yaş düzeylerine göre hazırlanan 10-12 haftalık eğitim içerikleri yer alacak. Öğrencilere oluşturulan donanımlı sınıflarda eğitmenler ile sözlü, yazılı, görsel olarak bilgiler verilecek. Çocukların bilgilerini arttırarak soru cevap yöntemleri de kullanılacak. Eğitim parkları, öğretim birimleri ve işbirliği yapılan okullarda alanında uzman eğitimciler tarafından program uygulanacak.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenmeyi öğrenecekler

Projenin hedefleri ise, çocuklara kendilerini tanımaları, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, sportif temel hareket becerilerinin erken yaşlarda verilmesi olarak açıklandı. İçeriği, iletişim kazanımlarının sağlanması (iyi yaşam 1), sağlıklı beslenme (iyi yaşam yaz okulu), eğitim kurumlarında verilen eğitim (iyi yaşam eğitimi okul), gezici öğrenim (Ateşböceği modülü) ve çalışma sonunda öğrencilerin çalışmalarını sergileyecekleri (iyi yaşam şenliği) bölümlerinden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!