Tdi ne demek ve açılımı nedir? Tdi neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tdi ne demek ve açılımı nedir Tdi neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 23:16

TDİ sıklıkla merak edilen kısaltmalardan biridir. Özellikle birçok yerde kullanılması nedeniyle açılımının merak edildiği kelimeler arasındadır. Bu nedenle TDİ kelimesinin açılımını öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için TDİ ne demek ve açılımı nedir? TDİ neyin kısaltması detaylarıyla ayrıntılı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

 TDİ bir motor teknolojisidir. TDİ motor, yakıtın türünün dizel olarak belirlendiği bir motor teknolojisidir. TDİ açılımı Turbocharged Direct İnjection'dur. 

 TDİ ne demek ve açılımı nedir? 

 Kelimelerin kısaltmasını bilmek kullanım açısından pratiklik sağlamaktadır. Bu nedenle bazı uzun kelimelerin kısaltmasını bilerek daha kolay bir şekilde kullanılması mümkündür. TDİ bir motor teknolojisidir ve yakıt türünün dizel olduğu bir motor teknolojisidir. TDİ motorlarda enerji yüksektir ve enjeksiyonlu bir motora sahiptir. Bu nedenle araç sektöründe ve buna ilgi duyan kişiler tarafından TDİ oldukça fazla kullanılmaktadır. 

 TDİ kısaltmasının açılımı Turbocharged Direct İnjection'dur ve bu kısaltma İngilizceden gelen bir kelime öbeğinin kısaltması olarak dilimize yerleşmiştir. Kısaltmaların ne anlamlarda kullanıldıklarını bilmek dilimizin daha rahat anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kelimelerin kısaltmalarının bilinmesi gerekir. 

Haberin Devamı

 TDİ neyin kısaltması? 

 TDİ Turbocharged Direct İnjection kısaltması olarak bilinmektedir. Bir motor teknolojisi olarak TDİ araç sektöründe çok fazla kullanıldığından merak uyandıran bir kelimedir. İngilizceden dilimize gelmiş olan bu kelimenin anlamı yakıt türünün dizel olarak belirlendiği motor teknolojisi olarak bilinmektedir. Bu nedenle dilimizde çok kullanılan TDİ'nin açılımının ve anlamının bilinmesi önemlidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!