Tavuk Yavrusuna Ne Denir Ve Ne Ad Verilir? Tavuğun Yavrusu Nedir

Güncelleme Tarihi:

Tavuk Yavrusuna Ne Denir Ve Ne Ad Verilir Tavuğun Yavrusu Nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 12:16

Tavuk yavruları sevimli halleri ile dikkat çekmenin yanı sıra aynı zamanda birçok benzetmeye konu olmuştur. Bu yüzde de tavuk yavrularına verilen isim merak konusu haline gelmiştir. Tavuk yavrusuna ne ad verilir? Tavuğun yavrusu nedir merak edilen tüm detayları sizler için detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Tavuklar hayatımızın her alanında kendini belli etmektedir. Tavuk yavruları ise sevimli halleri ile hemen hemen herkesin ilgisini çekmektedir. Tavuklar kanatlı türleri arasında yer aldığı için yavrusuna da civciv denmektedir. Bununla beraber gelişme çağında ve genç olanlara ise piliç denmektedir. 

 Tavuk Yavrusuna Ne Ad Verilir? 

 Tavuk yavrusuna diğer kuş türlerinde olduğu gibi civciv adı verilmektedir. Bunun aynı sıra civcivlik dönemini atlatmış genç ve gelişme çağında olanlar piliç ifadesi ile tanımlanır. Yetişkin olan dişilere tavuk denirken yetişkin olan erkeklere ise horoz denmektedir. 

 Tavuğun Yavrusu Nedir? 

 Tavuğun yavrusu yumurtan henüz çıkmış ve yetişkinlik dönemine ulaşmamış tavuk demektir. Ayrıca tavuğun yavrusuna civciv denmektedir. Yetişkin olmayan ve gelişme çağında olanlara ise piliç denir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!