Suriyeli öğrenciler Türkçe öğretmeni bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrenciler Türkçe öğretmeni bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 11:44

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli öğretmen ve öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına buruk başladı. Konteyner kentte eğitim alan çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 18 Türkçe öğretmeni talep edildi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentin eğitim koordinatörü Nurtekin Nazmi Metin, konteyner kentteki okulda ders başı yapıldığını anımsattı.

İki binadan oluşan okulda 30 sınıfta 2 bin 482 öğrencinin eğitim gördüğünü, bunlardan 258'sinin ana sınıfı çağında olduğunu belirten Metin, burada 4 derslikli bir anaokulun inşa edileceğini ve bu öğrencilerin eğitimlerine orada devam edeceğini bildirdi.

Okulun öğretmen ihtiyacının, konteyner kentte yaşayan 200 Suriyeli öğretmen arasından karşılandığını aktaran Metin, bunlardan 103'ünün gönüllü olarak ders verdiğini açıkladı.

Türkçe dersine talep fazla

Nurtekin Nazmi Metin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Suriyelilerin kaldığı bütün konteyner kentlerde Suriye müfredatının uygulanması yönünde talimat verdiğini belirterek, ilk 6 sınıfın ilkokul, 7, 8 ve 9. sınıfların ortaokul, 10, 11 ve 12. sınıflarınsa lise olarak planlandığını söyledi. Müfredat doğrultusunda öğrencilere Türkçe dersi de vereceklerini açıklayan Metin, "Bu konuda yoğun bir talep alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 18 Türkçe öğretmeni talep ettik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!