Su Akarken Testiyi Doldurmalı atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Su Akarken Testiyi Doldurmalı atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 04:01

Atasözleri hayatımızda büyük bir öneme sahip değerimizdir. Atasözleri geçmişteki birçok deneyimler sonucunda ortaya çıkmış ve yıllardır süregelen özlü sözlerdir. Bu atasözlerini günlük hayatımızda, konuşmalarımızda örnek niteliğinde yol göstermesi için kullanmaktayız. Bu yazımızda su akarken testiyi doldurmalı atasözü ile ilgili her şeyi öğreneceğiz. Anlamını öğrendiğiniz de sizlerde günlük yaşamınızda bir öğüt niteliğinde kullanabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Su akarken testiyi doldurmalı, en sık olarak kullandığımız atasözlerimizden bir tanesidir. Bu atasözünde anlatılmak istenen önümüze gelen fırsatları iyi değerlendirmemiz gerektiğiyle ilgilidir.

 Su Akarken Testiyi Doldurmalı Atasözünün (TDK)'ya Göre Anlamı Nedir?

 - 'Kişi, fırsattan yararlanmalı; geliri bol olduğu zaman ilerisi için para biriktirmeye, mal mülk edinmeye bakmalıdır.' Anlamına gelen bir sözdür. Yani kişiler önüne gelen her fırsatı çok iyi değerlendirmelidir. Bu fırsat bir daha ele geçmeyeceğini anlatmak için kullanılır.

 Su Akarken Testiyi Doldurmalı Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı Nasıl Olur?

 Su akarken testiyi doldurmalı atasözü paranın iyi değerlendirilip, birikim yapılması gerektiğini söylemektedir. Bu atasözünün cümle içerisinde kullanımına örnek verecek olur isek;

Haberin Devamı

 - Maaşıma zam geldi biriktirip yatırım yapmalıyım. ( Su akarken testiyi doldurmalı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!