Stephen Hawking neyi buldu ya da icat etti? Stephen Hawking buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Stephen Hawking neyi buldu ya da icat etti Stephen Hawking buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 16:51

İngiliz fizikçi Stephen Hawking, yapmış olduğu son açıklama ile gündeme oturdu. 2600 yılına kadar insanoğlunun yok olabileceği uyarısında bulunan Stephen Hawking, Dünya’nın bir alev topu haline gelebileceğini söyledi. Stephen Hawking neyi buldu ya da icat etti sizler için derledik.

Haberin Devamı

İngiliz fizikçi, astronom, evrenbilimci, teorisyen ve yazar Prof. Dr. Stephen Hawking ise, 8 Ocak 1942 yılında doğdu. Henüz 8 yaşındayken Londra'dan 20 mil uzakta yer alan St Albans'a gitti.

 Stephen Hawking Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Yüz yılın en büyük dahileri arasında yer alan, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı geniş kapsamlı çalışmaları ile tanınan ünlü matematikçi, fizikçi, evrenbilimci ve astronom Stephen Hawking, bilimi herkesin anlayabileceği bir seviyeye getirmeye çalışmıştır. Yapay zeka, iklim değişikliği, salgın hastalıklar, nükleer savaş gibi pek çok konuda teorileri vardı.

 Kara delikten büyük patlamalara büyük patlamalara kadar pek çok konuda derin araştırmaları bulunan Stephen Hawking, astrofizik, kuantum fiziği, teorik fizik, yer çekimi ve kozmoloji alanlarında devrim yaratan teoriler ortaya koydu. Teorilerini ise, halkla detaylı bir şekilde paylaşan ünlü bilim adamı, insanlığın kökeni ve evrenin oluşumu ile ilgili şaşırtıcı ve yeni bilgiler sağladı.

Haberin Devamı

 Stephen Hawking Buluşları ve Bilime Katkıları

 Stephen Hawking buluşlarında önemlileri şöyle sıralanabilir:

Stephen Hawking, ünlü fizikçi Roger Penrose ile birlikte tekillikler üzerine de bazı araştırmalar yaptı. Evrenin tekillik olarak başladığı teorisini ortaya koyan çeşitli çalışmalarında uzay ve zamanın tekilliğinin iki önemli çeşidinden bahsetti. Bunlar ise, KOBİ ve eğri şekilli tekilliklerdi.

Ünlü fizikçiler James Bardeen ve Brandon Carter ile kara delik mekaniği ile ilgili dört kanunu keşfetti. En önemli teorisi ise, kara deliklerin radyasyon yaymasıydı. Stephen Hawking, kara deliklerin buharlaştığını ve enerjilerini tüketene kadar var olabildiğini de gösterdi.

Kara delikler ise, yakınına doğru gelen şeyleri yutuyorsa ve içine giren cisimler de gittiği yerden geri dönemiyorsa bu kara deliklerin enformasyonu tamamen yok ettiğini gösterir diyen Stephen Hawking ise, enerjinin korunumu yasasına aykırı olan kara delik enformasyon paradoksu üzerinde de çalıştı. 

BAKMADAN GEÇME!