Sscb ne demek ve açılımı nedir? Sscb neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Sscb ne demek ve açılımı nedir Sscb neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 02:21

İnsanların merak ettiği ve günlük yaşamda karşılaşılan bazı kısaltmalar vardır. Bunlardan bir kısmı bildik ve her yerde karşılaşılan kısaltmalardır. Örneğin; ATO ya da İTO veya ASKİ, İSKİ gibi bilindik kısaltmalardır. Fakat daha az biline bazı başka kısaltmalar ise merak konusu olmaktadır. İşte bu bağlamda SSCB ne demek, SSCB neyin kısaltması ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 SSCB, Bugün Rusya olarak bilinen ülkenin daha önceki adıdır.

  SSCB Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Türkçe dilbilgisi konu başlıklarından birisi de kısaltmalardır. Kısaltmalar her dilde vardır. Bir sözcük veya sözcük gruplarının bazı harflerinden meydana getirilen kısa sözcüklere kısaltma denir. SSCB kısaltması özellikle daha genç yaştaki insanlara hiç tanıdık gelmezken 50 ve üstü yaşındaki insanlara çok bildik gelen bir kısaltmadır. 

 SSCB kısaltmasının açılımı "Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği"dır. Kısaca Sovyetler Birliği olarak bilinen ve dünyada "soğuk savaş" olarak adlandırılan bir dönemin iki aktörlerinden birisi olan ülkedir. İki kutuplu dünyanın bir tarafından ABD ve diğer tarafında SSCB yer almakta idi. 

 Lenin tarafından 17 Ekim devrimiyle 1922 yılında kurulan SSCB 1991 yılına kadar varlığını sürdürmüştür. 2. Dünya Savaşından sonra kurulmuş olan ve dünyanın coğrafi olarak en büyük ülkesi konumunda idi. 

Haberin Devamı

 SSCB Neyin Kısaltması 

 SSCB, "Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği" olarak bilinen bu ülke varlığını 1991 yılına kadar sürdürmüş ve 1991 yılında bu ülke resmen dağılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!