‘Spor Eğitimi’ müfredatı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Spor Eğitimi’ müfredatı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 12:52

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan “spor eğitimi” dersinin müfredatını hazırladı. Buna göre öğrenciler, bireysel veya takım sporlarından herhangi birini tercih edebilecek. Spor kültürü edindirmeyi amaçlayan, içeriğinde ise teorik bilgilerle birlikte uygulamalı eğitimlerin yer aldığı dersi seçenlere sağlık kontrolünden geçmeleri tavsiye edilecek.

Haberin Devamı

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar için hazırlanan dersin müfredatına ilişkin detaylar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının resmi internet adresinden yayımlandı.

HEM BİREYSEL HEM DE TAKIM SPORLARI
Uygulama ağırlıklı işlenecek derste öğrencilere bireysel sporlardan; badminton, bisiklet, boks, eskrim, güreş, halter, judo, karate, kayak, masa tenisi, okçuluk, oryantiring, tekvando, tenis ve yüzme olmak üzere 15 spor dalı tercihi sunulacak. Lise öğrencileri basketbol, futbol, hentbol ve voleybol olmak üzere 4 takım sporundan birini de seçebilecek.

SPOR TARİHİ ÖĞRETİLECEK
Bu derste uygulamanın yanında teorik eğitim de verilecek. Açıklanan müfredata göre lise öğrencilerinin, Türk spor tarihinde başarılı olmuş sporcuları tanımaları, sportif etkinliklerde liderlik yapmaları, lidere uymaları ve iyi bir izleyici olmaları, seyrettikleri sportif organizasyonları yorumlama alışkanlığı kazanmaları, bir gruba ait olmaları, grup içinde görev ve sorumluluk almaları hedefleniyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLÜ ÖNERİLECEK
Okul yönetimi tarafından öğretim yılı başında, sağlık merkezleri ile iş birliği yapılarak öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi önerilecek.

BAKMADAN GEÇME!