Sonu rus ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli rus ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu rus ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli rus ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Kelimeler, pek çok farklı kategoride bulunmanın yanı sıra farklı anlamlara gelmektedir. Günlük hayatta ve çoğu alanda sık sık kullanmaya fayda sağlamaktadır. Kişi kendini ifade ederken, herhangi bir şeyi anlatırken ya da bir mesajı okurken de kelimelere ihtiyaç duyar. Bu sebepten dolayı kelimelerle her insan kelimeler ile iç içedir diyebiliriz. Bu makalemizde rus eki ile biten kelimeleri inceledik. Peki, rus ile biten kelimeler hangileridir? 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli rus ile biten kelimeler hangileridir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Rus ile biten kelimeler farklı kategorilere ayrılmaktadır. Bu kelimeler harf sayısına göre ayrılır. 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeler bulunmaktadır.

 Sonu Rus İle Biten Kelimeler Listesi

 Kelimelerin sayısına göre ve sonunda rus eki bulunmasına göre farklı farklı kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler harf sayısına göre ayrı bölümlere ayrılmaktadır. Anlam açısından da birbirinden farklı olan kelimeler olarak bilinir.

 Sonu Rus İle Biten 3 Harfli Kelimeler

 Sonu rus ile biten 3 harfli kelimeler arasında yalnızca 1 tane kelime bulunmaktadır. Bu kelime hem kök olup hem de bir cümleyi ifade etmektedir. Rus, bir milleti ifade etmektedir ve tek başına özel bir isimdir. Bu sebepten dolayı da tek başına kelime özelliği olma hakkına sahiptir.

 Sonu Rus İle Biten 4 ve 5 Harfli Kelimeler

Haberin Devamı

 Sonu rus ile biten 4 ve 5 harfli kelimeler ise 2 adettir. 4 harfli kelimelerden bahsedilirse akla ilk önce Urus gelmektedir. Urus kelimesi, nesli tükenmiş olan bir tür Avrupa yabanı sığırı olarak tanımlanmaktadır. Bu anlama gelmektedir ve bu şekilde kullanılmaktadır. Sonunda rus bulunan 5 harfli kelime ise Turus olarak tanımlanabilir. Turus, Osmanlıca bir köke sahip olmasının yanı sıra kelime anlamı olarak ekşi huylu, aksi olarak ifade edilmektedir. Tanımlarda da bu şekilde kullanılır. Biri hakkında bahsederken bu tanımı kullanmak da sık sık görülen bir durumdur.

 Sonu Rus İle Biten 6 Harfli Kelimeler

 Sonunda rus eki yer alan 6 harfli kelimeler kategorisinde 1 adet kelime bulunmaktadır. Bu kelime Sirrus olarak açıklanabilir. Sirrus kelimesi, Latince kökene sahiptir ve ince tel sözcüğünden alıntı olan bir sözcük olarak bilinir. Bir diğer anlam olarak Sirrus, yüksek seviyede bulunan bir bulut olarak bilinir. 10 temel olan bulut tip arasında bulunan en yüksek olan bulut olarak bilinir. Yama halinde ya da ince şeritler halinde olan ipliksi ve beyaz rengine sahip olan bir bulut olarak bilinir. İpliksidir ve lifli bir yapıya sahiptir.

 7 Harfli Sonu Rus İle Biten Kelimeler

 Sonu rus ile biten 7 harfli kelimeler grubu 2 adet kelimeden meydana gelmektedir. Bu kelimeler şu şekilde sıralanabilir:

Haberin Devamı
  1. Belarus,
  2. Numerus olarak bilinmektedir. Belarus, bir diğer adı ile Beyaz Rusya ile bilinen Belarus Cumhuriyeti, bir devlet olup Doğu Avrupa'da bulunmaktadır. Eski bir Sovyet Birliği ülkesi olarak bilinir. Numerus kelimesi ise numara ya da sayı olarak ifade edilen, herhangi bir çokluğu belirtmek için kullanım özelliği gösteren, soyut yapıya sahip olan bir kelime olarak bilinir.

 8 Harfli Sonu Rus İle Biten Kelimeler

 Sonunda rus bulunan 8 harfli kelime listesi 1 adet kelimeden meydana gelmektedir. Bu kelime Şebiarus olarak bilinir. Kelime anlamı olarak düğün gecesi olarak bilinmektedir. Mevlevilik'te bu tanım kullanılmaktadır. Yaratana Kavuşma olarak da bilinen bu kelime Celalleddin Rumi ölüm gecesi olarak bilindiği için Düğün Gecesi olarak tanımlanır.

BAKMADAN GEÇME!