Sonu ij ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ij ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu ij ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ij ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Türk dil kurumu, Türkçemiz de bulunan sözcüklerin ve kelimelerin kökenleri Türkçe karşılıkları gibi işlemleri yapmaktadır. TDK sözlüğü ülkemizde bulunan ve Türkçe için kullanılacak en kapsamlı en detaylı sözlüktür. Özellikle bulmaca çözerken ya da bir kelime ararken çok işimize yaramaktadır. TDK sözlüğüne göre sonu " ij " ile biten kelimeler nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Türkçemiz de sonu " ij " ile biten sözcük sayısı oldukça azdır. Özellikle sadece sondan iki harfi verilen sözcüklerin bulunmasında " ij " harfleri durumları zorlaştırabilmektedir.

 Sonu İj İle Biten Kelimeler Listesi

 Türkçe oldukça zengin bir dil alt yapısına ve kelime dağarcığına sahip bir dil olarak dikkat çekmektedir. Türkçe 'yi diğer dillerden ayıran en önemli özelliği ise mecaz anlamların ve geniş anlamların sıkça kullanılmasıdır. Bu nedenle her ne kadar geniş bir dil ve kelime dağarcığımız bulunsa da az kelime ile iletişim kurmayı daha çok kullanmaktayız. TDK'da bu durum için ülkemizde hemen her anlam için kullanılabilecek sözcükleri belirtmektedir.

 Sonu ij ile biten ve aktif olarak kullanılan Türkçe 'de sadece bir kelime bulunmaktadır. Bu kelime de prestij kelimesi olarak dikkat çekmektedir. " J " harfi dilimizde sık kullanmadığımız bir harf olduğu için sonu " ij " ile bite kelime sayısı da oldukça azdır. Bu nedenle bir bulmaca çözümünde ya da soruda Türkçe kelime aranıyor ve 7 harfli cevap değil ise muhtemelen sonu ij ile biten bir kelime aramıyorsunuzdur.

Haberin Devamı

 3 Harfli İj ile Biten Kelimeler

 Türk dil kurumu sözlüğünde ve verilerinde sonu " ij " ile biten 3 harfli kelime bulunmamaktadır. Ülkemizde kullanılan en güvenilir ve en kapsamlı sözlük olan TDK sözlüğünde yer almayan bir kelime muhtemelen yabancı kaynaklı bir kelimedir ve Türkçe ' de kullanılmamaktadır. 3 Harfli bir kelime arıyorsanız cevabınızda yazdığınız harfleri kontrol etmenizde yarar olacaktır.

 4 Harfli İj İle Biten Kelimeler

 J harfi Türkçe de nadir olarak kullanılan bir harftir. Genellikle yabancı kökenli kelimelerde kullanılmaktadır. Ya da yanlış telaffuz nedeniyle söylenerek dilimizde yer edinmiştir. Bu konuda en güvenilir ve en kapsamlı araştırmalar Türk Dil Kurumu bünyesinde yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu bünyesinde bulunan akademisyenler hem tarihi hem de sosyal olarak yaptıkları araştırmalar ile TDK sözlüğünü sürekli güncel tutmaktadır.

 TDK sözlüğü günlük hayatta kullanılan hemen hemen her kelimenin Türkçe karşılığını bularak halkımıza duyurmaktadır. TDK sözlüğüne göre Türkçe 'de sonu " ij " ile biten bir kelime bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

 5 Harfli İj İle Biten Kelimeler

 Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan güncel Türkçe sözlüğe göre dilimizde 5 harfli sonu " ij " ile biten bir kelime bulunmamaktadır. Ancak dilimize daha sonradan girecek sözcükler yapılan araştırmalar sonucunda anlamı ve kullanım alanı ile birlikte sözlüğe eklenecektir.

 6 Harfli İj İle Biten Kelimeler

 TDK söüğüne ve kaynaklarına göre dilimizde sonu " ij " ile biten bir kelime bulunmamaktadır. Sonu " ij " ile biten tek bir kelime bulunmaktadır.

 7 Harfli İj İle Biten Kelimeler

 Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan Türk dili sözlüğüne göre sonu " ij " ile biten 7 harfli tek bir kelime bulunmaktadır. Bu kelime " prestij " kelimesidir. Günlük hayatımızda ve iş hayatımızda özellikle kullandığımız bir kelimedir. Fransızca kökenli bir sözcük olan Prestij kelimesi saygınlık ve itibar anlamlarında dilimizde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 8 Harfli İj İle Biten Kelimeler

 Sonu " İj " ile biten tek bir kelime bulunmaktadır. Bu kelimede 7 harfli prestij kelimesidir. Türk Dil Kurumu sözlüğü kaynaklarına göre başka sonu " ij " ile biten bir kelime bulunmamaktadır. Bu veriler TDK kaynakları baz alınarak hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!