Soma’nın cevherleri hayallerini kodluyor

Güncelleme Tarihi:

Soma’nın cevherleri hayallerini kodluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 08:30

KADINLARA ve öncelikle kız çocuklarına yönelik tasarlanan “Hayallerimizi Kodluyoruz” projesinde 140 çocuk ve genç, 75 öğretmen ve anne; kodlamadan, etkili aile içi iletişime, ergen sağlığından iş sağlığı ve güvenliğine, farklı başlıklarda 6 bin 279 saat eğitim aldı.

Haberin Devamı

Soma ve Manisa’da hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında madencilerin eşleri ve çocukları, babalarının ve eşlerinin iş ortamları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmeleri ve iş güvenliği kültürünü aileden başlayarak içselleştirebilmeleri için yeraltı eğitim ocağına girdi.

Soma’nın cevherleri hayallerini kodluyor

KODLAMA ÖĞRENDİLER

Proje, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), KızCode Platformu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu’nun katkılarıyla hayata geçirildi. Projenin ilkbahar döneminde, aileler ve kadınların güçlendirilmesi için aile içi iletişim, kadın sağlığı, ergen sağlığı, iş sağlığı ve güvenliği ve çocuklar için kodlama eğitimleri verildi. İkinci dönemde ise kız çocuklarını ve gençleri geleceğin dijital dünyasına hazırlamak için “KızCode”un öncülüğünde kodlama eğitimlerine ağırlık verildi. Projenin ikinci döneminde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Soma, Fatih ve Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine de eğitim verildi.

Haberin Devamı

Soma’nın cevherleri hayallerini kodluyor

AİLELER MADENE İNDİ

Madencilerin eş ve çocukları ayrıca, madenler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmeleri ve iş güvenliği kültürünü aileden başlayarak içselleştirebilmeleri için Soma MYO Yeraltı Eğitim Ocağı’nda iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri de aldı. Hayallerimizi Kodluyoruz Proje Yürütücüsü Ceren Ertem Çimen projenin yolculuğunu Hürriyet’e şu sözlerle anlattı:

Başarı ve gelişim ailede başlıyor. Başta kız çocukları olmak üzere bölgedeki madencilerin çocuklarına yeni bir iş sahası açma, işgücüne katılımı destekleme, toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirerek ailelerin de kız çocuklarına ‘Ben de yaparım’ cesaretini aşılamaları hedefiyle yola çıktık. Her geçen gün gelişen teknoloji ile iç içe yaşayan çocukların ve gençlerin bu teknolojileri daha iyi anlayabilmelerini, bilişim uygulamalarını yalnızca kullanan değil, yeni uygulamalar üreten bireyler olmalarını amaçladık. Kodlama eğitimleriyle yaşlıların ve engellilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalardan, çevre dostu fikirlere, sınav stresini azaltan tasarımlardan park sensörüne, pek çok farklı konularda projeler geliştirildi, web siteleri tasarlandı. Soma’daki cevherlerin ışıldadığını görmek bizim için benzersiz bir mutluluk.”

Haberin Devamı

ANA EKSEN KIZ ÇOCUKLARI

Manisa’da, Koç Grubu şirketlerinden Demir Export’un 2018 yılı Mart ayında başlattığı sosyal sorumluluk projesi “Hayallerimizi Kodluyoruz”un eğitimleri tamamlandı. “Gelecek nesillerde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığı artırmak, aileleri bilinçlendirerek çocukları ve gençleri bilime özendirmek” hedefiyle hayata geçirilen projede ana eksene kadınlar ve öncelikle kız çocukları alındı.

BAKMADAN GEÇME!