Sırtta Çıkan Sivilceler Neden Olur Ve Neyin Habercisidir? Sırttaki Sivilceler İçin Ne Yapılmalı Ve Nasıl Geçer?

Güncelleme Tarihi:

Sırtta Çıkan Sivilceler Neden Olur Ve Neyin Habercisidir Sırttaki Sivilceler İçin Ne Yapılmalı Ve Nasıl Geçer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 18:03

Ergenlik döneminden yetişkinlik dönemine kadar sivilceler pek çok kişide görülmektedir. Ergenlik sebebiyle çıkmasının yanın sıra cilt problemleri nedeniyle de yüzlerde sivilceler görülmektedir. Ancak sırtta görülen sivilceler bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Peki Sırtta çıkan sivilceler neden olur ve neyin habercisidir? Sırttaki sivilceler için ne yapılmalı ve nasıl geçer? Sırt bölgesinde görülen sivilcelenmelerin nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Sivilce ve akne problemleri cilt problemlerinin başında gelmektedir. Pek çok yerde görülebilen sivilceler bazı durumlarda sırt bölgesinde de görülmektedir.

Sırtta Çıkan Sivilce Neden Olur?

Ergenlik döneminde birçok kişinin yüz bölgesinde sivilceler görülmektedir. Yüz ile birlikte vücudun sırt bölgesinde çıkan sivilceler de en az yüz bölgesindeki sivilceler kadar rahatsız edici olmaktadır. Sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin nedeni bakterilerin cilt yüzeyini tıkamasıdır. Yüz bölgesinde olduğu gibi sırt bölgesinde sivilcelerin oluşmasının asıl sebebi yağlanmalardır. Cildin yağlanması sivilce oluşumunu arttırmakta ve ölü deri hücreleri bakteriler ile birleştiğinde gözenekleri tıkamaktadır. Bu sebeple de sırt bölgesinde sivilcelerin görülme olasılığı artmaktadır.

Haberin Devamı

Sırt bölgesinde sivilce çıkmasının nedenlerinden diğeri ise karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer yağlanması olan kişilerin sırt bölgesinde sivilceler görülmektedir. Bununla beraber dar giyinme, sağlıksız beslenme, stres, yağlı besinlerin çok tüketilmesi ve hormonal değişimler de sırt bölgesinde sivilcelerin çıkmasına sebep olmaktadır.

Sırtta Çıkan Sivilceler Neyin Habercisidir?

Yüz bölgesinde çıkan sivilceler genellikle olağan bir durum olarak bilinmektedir. Fakat kişilerin sırtında çıkan sivilceler önemsenmesi gerekmektedir. İnatçı ve sürekli geçmeyen uzun süreli sırtta çıkan sivilceler bazı kistlerin habercisi olabilir. Bunun gibi inatçı sivilce ve aknelerin oluşması durumunda mutlaka uzman bir doktordan yardım ve bilgi alınması gerekmektedir.

Sırt bölgesinde geçmeyen sivilceler aynı zamanda insülin direncinin artmış olduğunu da işaret etmektedir. Ergenlik döneminde görülen ve görülmesi normal olan sivilceler ergenlik dönemi sonrasında da devam ediyor ise mutlaka dikkate alınması gerekir. Ayrıca mutlaka uzman bir doktora görünmek de gerekmektedir.

Sırttaki Sivilceler İçin Ne Yapılmalı?

Sırt bölgesinde görülen sivilceler uzun zaman geçmiyor ise dermatoloji bölümüne görünmekte yarar vardır. Bununla beraber sivilceleri azaltmak veya tamamen kurtulmak için evlerde uygulanabilen bazı yöntemler de bulunmaktadır. Bunlarsan birisi elma sirkesidir. Cilt sorununda doğal yöntem olarak kullanılan elma sirkesi sırt bölgesinde de sürülebilmektedir. Antibakteriyel bir özelliğe sahip olan elma sirkesi gözeneklerin temizlenmesine ve cildin yağdan kurtulmasına yardımcı olmaktadır. Elma sirkesi şu şekilden kullanılır:

Haberin Devamı

- Bir yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 bardak su karıştırılmalıdır.

- Hazırlanan bu karışım sivilceler üzerine sürülmeli ve masaj yapılmalıdır.

- 10 dakika bu şekilde bekletildikten sonra ılık su ile durulanmalıdır.

- Daha sonra temiz bir bez ile kurulanmalı ve üzerine su bazlı nemlendirici sürülmelidir.

Sırttaki Sivilceler Nasıl Geçer?

Sırttaki sivilceler ergenlik döneminde çok görülse de sürekli tekrarlayan ve geçmeyen sivilcelerin önemsenmesi gerekir. Bu nedenle sivilceler için ne yapılması gerektiği merak konusu olmaktadır. Sırt bölgesinde çıkan sivilceler için yapılacak ilk şey bir uzmana başvurmaktır. Uzman doktor gerekli tedavi yöntemini belirlemektedir. Bununla beraber doğal yöntemler ile sivilcelerden kurtulmak da mümkündür.

Haberin Devamı

Sırt bölgesindeki sivilceler için evde yapılacak yöntemlerden biriside çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağının anti-inflamatuar özelliğine sahip olması sivilcelerin kolay emmesine ve yok olmasına yardımcı olmaktadır. Çay ağacı yağı şu şekilde kullanılır:

- İlk olarak kulak çubuğuna 2 damla çay ağacı yağı damlatılmalıdır.

- Sivilcelerin üzerine sürülerek 15 dakika bekletilmelidir.

- Bal ile karıştırılıp kullanmak da mümkündür.

- Hassas cilde sahip olan kişiler çay ağacı yağını su ile seyreltilmelidir.

- Bunun için bir damla çay ağacı yağına 3 damla su kullanılarak uygulanabilir

BAKMADAN GEÇME!