Sırt Kaşıntısı Neden Olur Ve Hangi Doktora Gidilir? Sırt Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Güncelleme Tarihi:

Sırt Kaşıntısı Neden Olur Ve Hangi Doktora Gidilir Sırt Kaşıntısına Ne İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:56

İnsan vücudunda olumsuz durumlara karşı bazı reaksiyonlar görülebilir. Bu belirtilerden biri de çeşitli nedenlere bağlı olarak kendini gösteren sırt kaşıntısıdır. Kansızlık, uyuz ve egzama gibi farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelebilen bir cilt sorunudur. Deri üstünün kaşınması olarak kendini gösterir ve kişinin günlük hayatını oldukça olumsuz etkiler. Kaşınma hissi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde sık sık görülebilirken bazılarında hiçbir neden yokken durduk yere görülür. Sırt kaşıntısı ve vücutta kaşıntı neden olur? Sırt kaşıntısına neler iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sırt kaşıntısı, sırtta kendini gösteren bir cilt problemidir ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Sırt Kaşıntısı Neden Olur?

Sırt kaşıntısı bazı durumlarda herhangi bir hastalığa bağlı olabilir. Bunların yanı sıra çeşitli nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Sırt kaşıntısının nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Deri dökülmesi, güneş ışınına maruz kalınan yerlerde olabilen bir durumdur. Dökülen deri yerine yeni deri gelirken o alanda kaşıntı görülebilir. Sırt kaşıntısında genel olarak geçici kaşıntılar görülür. Birkaç gün içerisinde geçer.
  • Yaşa bağlı görülen kaşıntı, vücut dinçliğine bağlı bir durumdur. Yaşlı insanlarda görülebilir ve müdahale altına alınması gerekir.
  • Uyuz, bazı hayvanlardan bulaşan uyuz, vücudun çoğu bölgesinde kaşıntıya neden olur. Bu yerlerden biri de sırt bölgesidir.
  • Stres, kaşıntının ortaya çıkmasında en büyük etkisi olan faktörlerden biridir.
  • Bitlenme, deri üstünde kaşıntıya neden olan durumlardan biridir. Sırta, saça ve vücudun diğer bölgelerine geçerek kaşıntıya neden olabilir.
  • Kuru egzama, bir cilt hastalığı olarak bilinir. Günler süren sırt kaşıntılarının nedenlerinden biri olan egzama, tedavi altına alınmalıdır.

Sırt Kaşıntısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Sırt kaşıntısı diğer hastalıklarda da olduğu gibi fark edildiği an tedavi altına alınması gereken bir durumdur. Bazı hastalıkların habercisi olarak da nitelendirilebilen kaşıntı, günlük hayatın kalitesini oldukça düşüren bir hastalıktır. Kaşıntı hastalığı için cildiye bölümüne gidilmesi ve muayene olunması gerekir. Doktorun dediklerine kulak verilmeli ve hastalığın başından sonuna kadar söylenenler uygulanmalıdır.

Haberin Devamı

Sırt Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Sırt kaşıntısı ciddi bir cilt problemi olmasının yanı sıra günlük hayatın da aksamasına neden olan rahatsızlıklardan biridir. Bu durumda ilk yapılması gereken cildiye uzmanına muayene olmaktır. Bunların yanı sıra hastaneye gidene kadar evde kaşıntıyı hafifletecek bazı önlemler bulunur. Sırt kaşıntısına iyi gelen bazı önlemler aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  • Ilık ya da soğuk bir duş almak, kaşıntı için etkili olacaktır. Günde üç kez sabah öğle ve akşam olmak üzere soğuk ya da ılık duş almak, sırta oldukça iyi gelir.
  • Stresten uzak durmak, her hastalık türünde olduğu gibi sırt kaşıntısında da faydalı olan bir yöntemdir. Kişi hayatında stres yaratan faktörleri en aza indirmelidir.
  • Pamuklu ya da ipekli kıyafetler giymek, kaşıntıya iyi gelir. Sırt kaşıntısı bulunan bir kişi yapay kumaş ve yünlü kıyafetler kullanmamalıdır. Bu kıyafetler kaşıntıyı arttırır. Bunların yerine ipek ya da pamuk türü tercih edilmelidir.
  • Sırtta kaşınan bölgeyi daha fazla kaşımamak, sırt üzerinde yer alan kaşıntının üzerinde durmamak gerekir. Çünkü kaşınan bölge kaşındıkça ve kişi kaşımaya devam ettikçe bu olay devamlılık meydana getirecektir. Bunun önlenmesi için kişi elinden geldiği kadar kendini tutmalı ve en kısa sürede bir cildiye uzmanına görülmelidir. Hastalığına uygun bir tedavi yolu izlemesi ve uyarılara dikkat etmesinde fayda vardır.

BAKMADAN GEÇME!