Sınıf öğretmenlerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Sınıf öğretmenlerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2013 10:58

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Birinci Sınıf Öğretmenlerinin Okuma Yazma Sürecini Oyunla Yapılandırmaları' eğitim projesi sona erdi. Gönüllü 50 sınıf öğretmenine sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Tören SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi.  İlk olarak Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Açılış konuşmasını yapan kursiyer öğretmenlerden Mehmet Ali Çayır, "Birikimlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirerek bir şeyler ortaya koymaya çalıştık" dedi. Oyunun çocukların hayatındaki önemine değinen Çayır, çocukların sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve hayata farklı açıdan bakmayı oyun oynarken öğreneceğini belirtti.

Öğretmenlerin motivasyonunun önemli olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ise, eğitim sürecinin ve sosyal yapının güçlenmesi için öğretmene yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Pedagojik eğitimin, öğrenciyi sıkmadan bilgilendirmek olduğunu söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menderes Coşkun, Türkiye'deki pedagojik eğitimin şimdiye kadar Batı'dan aktarılan terimsel çalışmalar olduğunu fakat bu çalışmanın bilginin hayata aktarılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!