Sınavsız öğrenci alacak

Güncelleme Tarihi:

Sınavsız öğrenci alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 14:07

Her yıl binlerce öğrencinin yüksek öğrenim için gittiği ABD’nin 171 yıllık geçmişe sahip köklü üniversitelerinden New York Alfred Üniversitesi, Türkiye’de üniversite kuruyor.

Haberin Devamı

New York Alfred Üniversitesi fotoğrafları için tıklayın

İngilizce hazırlık, İşletme İdaresi, Finans, Muhasebe, Pazarlama, Psikoloji, Sosyoloji, Medya İletişim alanında eğitime bu öğretim yılında başlayacak Alfred Üniversitesi, İstanbul Eğitim Kampusu sınırlı sayıda sınavsız öğrenci alacak.
Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampusu, Bakırköy’de ileri teknoloji ile donatılmış sınıflarda eğitim verecek. Üniversitenin, eğitim dilinin İngilizce ağırlıklı olması sebebiyle akademisyen kadrosu büyük kısmı doktoralarını ABD ve İngiltere’den almış Türk ve yabancı profesörlerden oluşacak.

Alfred Üniversitesi, yaşama dair gereken tüm bilgi ve tecrübeleri eğitim süreci boyunca öğrenciye kazandırmayı hedefliyor. Özgüven ve kişisel becerileri ortaya çıkararak bireyin o konuda uzmanlaşmasını ve kendi becerilerini uygulama imkanı sağlıyor. Yasaksız ve özgür eğitim anlayışıyla dikkat çeken Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampusu'nda, belli dönemlerde Amerika’dan öğretim üyeleri Türkiye’ye gelerek bizzat derslere girecek.

Haberin Devamı

Öğrencilerin geniş bir program yelpazesinde düşünce gelişimlerini destekleyen programlarla bireye has ana branşa geçme fırsatı sunan Alfred Üniversitesi’nin İstanbul temsilcisi Stacey Spence Kaya, yurt dışına gitmek isteyen veya gidemeyen gençlere sistemin büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Alfred Üniversitesi’nin uluslararası akreditasyonunun bulunduğunu ve dünya eğitim sisteminde önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Kaya, yüksek kalitede eğitimi oldukça ekonomik sayılabilecek koşullarda gençlere sağlayacaklarını vurguladı.

Amerika’nın New York eyaletinde faaliyet gösteren ve karma eğitim sistemini ilk uygulayan yüksek eğitim kurumu olan New York Alfred Üniversitesi’ni Türkiye’ye taşımakla büyük yatırım yaptıklarını belirten Stacey Spence Kaya, “Amacımız eğitimde en yüksek kaliteyi öğrencilere vermek. Çağdaş toplumun ihtiyaçlarına karşı duyarlı ve tutarlı bir eğitim anlayışını kendimize prensip edindik. Türk eğitim sistemine birikimimizle katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZGÜN, ÖZGÜR VE BİREBİR ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

1836 yılında New York’ta 900 dönümlük kampusa sahip olan ‘özgün, özgür ve birebir üniversite’ anlayışıyla dikkat çeken Alfred Üniversitesi, 60’tan fazla asıl branşta, lisanstan doktora programına kadar eğitim fırsatı sunuyor.

Öğretim üyelerinin öğrencilerin her türlü çalışmasında yanında bulunduğu Alfred Üniversitesi’nde birebir üniversite eğitimi uygulanıyor. Bütün öğrencilerin isimlerini tek tek bilen profesörlerin rehberliğinde projelerini hayata geçiren öğrenciler, verilen rehberlik hizmetleriyle de geleceğe hazırlanıyor.

Lisans eğitimini tamamlamak için branşa göre 120- 130 arasında kredi gerekiyor. 15 Ekim 2007’ye kadar kayıt işlemlerinin devam edeceği Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampusu'nda, 2007 Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) ilk bine giren öğrencilere yüzde yüz, ilk 5 bine girenlere yüzde 50, ilk 10 bine giren öğrencilere ise yüzde 25 oranında burs verilecek. Üniversite bu yıl sınavsız öğrenci alacak.

Haberin Devamı

İSTER TÜRKİYE’DEN İSTER ABD’DEN

Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampusu'ndan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, dünyada çok az üniversitenin sahip olduğu, Türkiye’den sadece Bilkent Üniversitesi’nin alabildiği AACSB ve birkaç üniversitenin elinde olan ABET akreditasyonlu uluslararası diploma almaya hak kazanacak. Mezun olacak öğrencilerin TOEFL’da 500- 550 puanın üstünde bir dil seviyesine ulaşacakları belirtilirken, öğrencilere yatay geçiş imkanı ve istediği aşamada eğitimini ABD’de tamamlama olanağı sunulacak.

4 yıllık eğitim süresi olan üniversitede, öğrencilerin kayıt yaptırmaları için lise diploması ve notlarının onaylı fotokopisi, kimlik fotokopisi, nüfus cüzdanı sureti, ikametgah belgesi, 6 vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı, öz geçmiş, varsa özel eğitim belge ve sertifikaları ile 15 Ekim 2007 tarihine kadar kayıt yaptırabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!