Simyacı kitabını kim yazmıştır? Simyacı kitabı özeti, konusu ve karakterleri

Güncelleme Tarihi:

Simyacı kitabını kim yazmıştır Simyacı kitabı özeti, konusu ve karakterleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2020 02:06

Dünya edebiyat tarihinde yazılmış olan birçok eser yer almaktadır. Özellikle bu eserler hem dilimize çevrilmiş hem de okullarda da okutulmuştur. Dünya edebiyat tarihinin en önemli kitaplarından birisi olan Simyacı kitabı kurgusal karakterleri ile ön plana çıkmaktadır. Okuyucuların en sevdiği kitaplar arasında yer alan Simyacı kitabı geniş bir perspektifte ele alınmıştır. Simyacı kitabı ülkemizde en çok okutulan ve satılan kitaplar arasında yer almaktadır. Ayrıca Türkiye'de de Simyacı kitabı son derecede ünlü bir kitaptır. Simyacı kitabı internet üzerinden ve kitapçılardan en çok satılan kitaplar arasına girmiştir. Peki, Simyacı kitabının yazarı kimdir? Simyacı kitabının özeti nedir? Simyacı kitabının konusu nedir? Simyacı kitabının kurgusal karakterleri nelerdir? Simyacı kitabına dair tüm her şeyi derledik.

Haberin Devamı

Simyacı kitabı ilk kez 1988 yılında yayınlanmış olan bir kitaptır. İlk kez Portekizce dili ile yayınlanmıştır. Daha sonra ise farklı dillere çevrilmiştir. Simyacı kitabını Türkçe'ye çeviren çevirmen ise Özdemir İnce'dir. Kitap eleştirmenleri tarafından Simyacı kitabı bir fenomen kitap olarak lanse edilir. Simyacı kitabının yazarı aynı zamanda Brezilyalı bir şarkı sözü yazarıdır. Simyacı kitabı toplam 26 dile çevrilmiş bir eserdir. Ayrıca bu kitap 7 milyonu aşkın satış ile rekor kırmıştır.

 Simyacı Kitabı Konusu ve Anafikri

 Simyacı kitabının konusu İspanya'dan Mısır piramitlerinde hazine aramaya gelen bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Simyacı kitabının ana fikri hayatımızda mutluluğu çok uzak da görsek aslında mutluluk oldukça yakınımızdadır.

Haberin Devamı

 Simyacı Kitabını Kim Yazmıştır?

 Simyacı kitabının yazarı Brezilyalı Paulo Coelho'dur.

 Simyacı Özet

 Santiago'nun annesi de babası da rahiptir. Bundan dolayı Santiago eğitimi için ailesi tarafından bir papaz okuluna gönderilmiştir. Santiago'nuun babasının bir koyun sürüsü vardır. Okuldan arta kalan zamanlarında babasının bu koyun sürüsüne çobanlık yapar ve onları otlatır. Bu şekilde bütün endülüsü de gezme fırsatı bulurdu. Santiago 16 yaşına geldikten sonra babası gibi rahip olmak istemediğini söyler. Babasından farklı olarak bir gezginci olmaya karar verir. Babası da Santiago'nun bu isteğini memnuniyetle karşılar ve ona bir kese verir. Ardından dünyayı dolaşmasına izin verdiğini söyleyerek oğlunu kutsar.

 Santiago'nun sırtında bir heybe bulunur. Yastık olarak ise kitabını kullanır. Yanında da daima bir yamça bulunur. Babasından aldığı para ile bir koyun sürüsü satın alır. Ardından bu koyun sürüleri ile beraber gezgin olma hayalini gerçekleştirmeye başlar. Santiago gezdikçe geziyor ve yeni yerleş keşfediyordu. Fakat Dünya sandığından da daha büyüktü. Gezmenin sonunun olmadığını biliyordu. Her gün koyunları ile birlikte farklı yerlere gidiyor ve koyunlarını farklı mecralarda otlatıyordu. Santiago o kadar fazla geziyordu ki bazen mevsimlerin değiştiğinin bile farkında değildi.

Haberin Devamı

 Koyunların keyfi son derecede yerindeydi. Tek endişeleri ise yiyecek ve susuz kalmaları idi. Dağ taş koyunları ile birlikte gezdikten sonra hava kararınca koyunlarının arasında yatıyordu. Ardından hava aydınlandığında tekrardan koyunları ile birlikte geziyordu. Rüyasında ise Mısır piramitlerini görmüştü. İlk defa Mısır piramitlerini gören Santiago rüyasında Mısır piramitlerinde hazine olduğunu görür. Bu rüyasını ise köyde bulunan bir falcı kadına anlatmaya karar verir. Falcı kadın ise tam anlamı ile Santiago'ya net cevap veremez. Falcı kadın en sonunda ise eğer bir hazine bulursan bunun onda birini kendisine vermesi gerektiğini söyler.

 Ardından bu rüyanın aslında anlamsız olduğunu düşünür ve yine koyunları ile birlikte dünyayı dolaşmaya devam eder.

Haberin Devamı

 Simyacı Karakterleri

 - Santiago

 - Billuriyeci

 - Falcı Kadın

 - Fatıma

 - Simyacı

 - Keşiş

 - İngiliz

 - Melchizedek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!