Serçeden Korkan Darı Ekmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Serçeden Korkan Darı Ekmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 03:38

Bazen insanlar olası riskleri gözlerinde normalden olduğundan fazla büyütürler ve yapmak istedikleri şeyi hayata geçirmekten vazgeçerler. Bu duruma atıfta bulunan önemli atasözlerinden biridir. Sizin için Serçeden Korkan Darı Ekmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) konusunu detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Serçeden Korkan Darı Ekmez atasözü bir bakımdan risklerden korkan kişiye yol gösterici bir nitelik taşımaktadır. Bu bakımdan içerdiği anlam son derece önemlidir.

 Serçeden Korkan Darı Ekmez Atasözünün Anlamı

 Serçeden Korkan Darı Ekmez atasözü; " olası riskleri gözde büyüterek işe girişmekte çekingen davrananlar hedeflerine ulaşamazlar" anlamında kullanılır.

 Bu konuyla alakalı olarak unutulmaması gereken en önemli detay, her işin kendine göre zor bir yanın olduğudur. Bundan ötürü de hedefine ulaşmak isteyenin bunları göze alması gerektiğini en iyi şekilde ifade eden atasözlerinden biridir.

 Serçeden Korkan Darı Ekmez Atasözünün Örnek Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

 Bir tarladan ürün almak için öncelikle onu ekmek gerekir ve olumsuzluklara karşı da büyük bir dikkatle korumayı göze almak gerekir. Aksi taktirde serçeden korkan darı ekmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!