Sakarya Üniversitesi Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü aldı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Üniversitesi Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 14:38

Sakarya Üniversitesi, uluslararası iş dünyasında ‘mükemmellik’ alanında verilen en saygın ödüllerden biri olan EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Autoworld Müzesi’nde gerçekleştirilen törende ödülünü alan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitemizin başarısı bundan sonraki ödülleri de ardından getirecektir” dedi. Avrupa’da ilk kez bu ödüle başvurmalarına karşı finalist olduklarını belirten Prof. Elmas, “Aldığımız bu ödülden asıl beklentimiz öğrencilerimize, mezunlarımıza yansıması ve kurumumuzun da bu yolculukta önemli bir yere gelmesi. Burada hedeflediğimiz şey bu. Ödüllerin hepsi kurumları motive eden, onları destekleyen unsurlar. Kalite ve akreditasyon konularında destek olan Cumhurbaşkanımıza ve YÖK başkanına teşekkür ederiz. İki yıl sonra da en üst ödülü almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Liderlik” ve “Kurumsal Mükemmellik” başlıklarında EFQM 2015 ödülünü alan Sakarya Üniversitesi’ni geçen yıl 7 farklı ülkeden bir uzman ekip ziyaret etti. Bir ay süren değerlendirme sonucunda ödülün Sakarya Üniversitesi’ne verilmesine karar verildi. Deming (Japonya) ve Malcolm Baldrige (Amerika) ile birlikte iş dünyasında EFQM Mükemmellik Ödülü’ne sahip olanlar arasında Bosch, BMW, Volkswagen, Xerox, Ricoh, Grundfos, Philips, EDF gibi dünya lideri kuruluşlar da bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!